Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.157
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.157
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Singapur, Kripto Düzenlemelerini Sıkılaştırıyor!

Singapur, Kripto Düzenlemelerini Sıkılaştırıyor!

Singapur, kripto para hizmetleri ve dijital ödeme tokeni (DPT) sağlayan şirketler için daha katı düzenlemeler getiriyor. Salı günü yapılan bir açıklamayla, Singapur Para Otoritesi, Ödeme Hizmetleri Yasası ve ilgili düzenlemelerde değişiklikler yaparak düzenlenmiş ödeme hizmetlerinin kapsamını genişletme kararı aldı.

Yapılan açıklamaya göre, bu değişiklikler 4 Nisan’dan itibaren kademeli olarak yürürlüğe girecek. Özellikle, MAS, yeni düzenlemelerin DPT’ler için emanet hizmetlerini, DPT’lerin iletilmesini kolaylaştırmayı ve “Singapur’da kabul edilmese veya alınmasa bile” ülkeler arası para transferlerinin kolaylaştırılmasını kapsayacağını belirtti.

İlginizi çekebilir: Binance Regülasyon Engellerine Takılıyor

MAS, bu yeni düzenlemelerle kara para aklama ve terörün finansmanını önleme, kullanıcı koruması ve finansal istikrar gibi konularda DPT hizmet sağlayıcılarına ilave gereksinimler getirme yetkisine sahip olacak. Ancak, MAS, genişletilmiş düzenleyici kapsam altında faaliyet gösteren şirketlere “geçiş düzenlemeleri” sağlayacak ve bu şirketlerin 30 gün içinde düzenleyiciye bilgi verip Nisan 4’ten itibaren altı ay içinde lisans başvurusu yapmalarını isteyecek.

Önceki bir MAS düzenleyicisi ve blockchain istihbarat firması TRM Labs’in kıdemli politika danışmanı Angela Ang, bu genişlemenin 2021’den beri beklenen bir düzenleyici netlik getirdiğini belirtti. Tüketici korumasıyla ilgili olarak, MAS Salı günü yayımlanan bir kılavuzda, DPT hizmet sağlayıcılarının müşteri varlıklarını ayrı tutmaları, uygun kayıt tutmaları ve müşteri varlıklarının bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamaları gerektiğini açıkladı. Bu kılavuzun 4 Ekim’de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir