Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.413
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.413
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Google,Yapay Zeka Firmasına Ekstra 2 Milyar Dolar Yatırım Yapmayı Planlıyor

Google Yapay Zeka

Yeni bir rapora göre, Google, yapay zeka girişimi Anthropic‘e olan yatırımını bir başka 2 milyar dolarla daha artırmış durumda. Google zaten Anthropic’e karşı olan yatırımının bir parçası olarak $500 milyon yatırım yapmış ve geriye kalan $1.5 milyarı zaman içinde ödeyecek. Ayrıca, Google Cloud, birkaç ay önce WSJ tarafından açıklanan bilgilere göre, Anthropic ile 3 milyar doları aşan çok yıllık bir anlaşma yapmış.

Bu gelişme, Amazon’un geçen ay Anthropic’e yaptığı devasa 4 milyar dolarlık yatırımın ardından geldi. Anthropic, bu yatırımların büyük bir kısmını, yapay zeka asistanı Claude gibi yapay zeka sistemlerini eğitmek için kullanıyor ve bu sayede yapay zeka endüstrisinde büyük bir çığır açmayı hedefliyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Toobit Borsası Nedir? Nasıl Kullanılır?

Öte yandan, Microsoft’tan sadece 2019’dan bu yana 13 milyar doların üzerinde finansman alan OpenAI, kendi yapay zeka sohbet botu ChatGPT‘nin daha gelişmiş versiyonlarını geliştirmeye devam ediyor. Bu popüler sohbet botu, Kasım ayında piyasaya sürülmesinin ilk iki ayında 100 milyon kullanıcıdan fazlasını kendine çekti ve bu, dünya genelinde bu alana yatırım yapmak isteyen birçok risk sermayesi şirketinin dikkatini çekti.

Anthropic’in kurucuları olan kardeşler Dario ve Daniela Amodei, daha önce OpenAI’de çalışıyorlardı, ancak 2021’de OpenAI CEO’su Sam Altman ile yapay zeka sistemleri inşa etme konusundaki güvenlikle ilgili anlaşmazlıklar nedeniyle ayrıldılar.

Google ve Amazon’dan önce, yapay zeka firması Anthropic’in büyük bir bölümü, FTX‘in çökmesinden yaklaşık yedi ay önce, yaklaşık 530 milyon dolar yatırım yapan eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından finanse ediliyordu.

Anthropic’in değerindeki bu yükseliş, FTX alacaklıları için tam tazminat umudu olarak görülmüştür.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir