Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$60.921
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 60.921
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Gnosis (GNO) Nedir? Nasıl Çalışır?

gno nedir

Ethereum protokolü üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir tahmin piyasasıdır. Kullanıcılar, herhangi bir olay veya keyfi sonuç hakkında spekülasyon yapabilecekleri pazarlar oluşturabilirler. GNO token ise bu süreçlerin işlemesini sağlayan kripto paradır.

Gnosis (GNO) Nedir?

Gnosis, Ethereum ekosistemi için merkezi olmayan altyapı oluşturmaya odaklanmıştır. Ethereum üzerine kurulu tahmin pazarları için açık kaynaklı bir altyapı oluşturulması planlanmaktadır.

Tahmin piyasası, borsadan farklı olmayan bir tür pazar yeri olarak tanımlanmaktadır. Ancak kullanıcılar, varlık ticareti yerine olayların sonucunu takas etmektedir. Düzenleyiciler tarafından kısıtlanabilen kripto paraların, tahmin piyasalarını merkezden uzaklaştırma ve dünya çapında erişime açılmasını sağlayabileceği düşünülmektedir.

Kullanıcıların açık bir piyasada olay sonuçlarını temsil eden kripto paralarla ticaret yapması Gnosis’in arkasındaki fikirdir. Olay sonuçları netleştikçe, Gnosis tokenleri kullanıcı tarafından yapılan tahmine bağlı olarak değer kazanır veya kaybeder.

Gnosis’in amacı bu pazardaki tahmin araçları, bilgi kaynakları ve tahmine dayalı varlıklar için standart olarak işlev görecek birçok merkeziyet uygulama için altyapı oluşturmaktır.

Gnosis nedir

Kullanım Alanları Nelerdir?

Gnosis, ekosistem için yerel token GNO ile birlikte yine ERC-20 standartlarına geliştirilmiş OWL token’i kullanır. GNO, OWL kazanmak için stake edilebildiği gibi Gnosis DAO’da kullanılan bir kripto para birimidir.

GNO ve OWL Tokenleri Nedir?

Gnosis(GNO) nedir?  Ekibin ICO’ları sırasında sattığı ERC-20 standardına sahip tokendir. 10 milyon adet yaratılan GNO için herhangi bir ek token basımı yoktur. Platformun açık piyasada işlem gören tokeni GNO’dur.

OWL ise GNO tokeni stake edilerek elde edilen tokendir. GNO tokeni, kullanıcı tarafından akıllı sözleşmeye kilitlenip devredilemez hale getirilmektedir. Üstelik kullanıcı bunun karşılığında ise OWL elde etmektedir. Elde edilen OWL miktarı, kilit süresine ve piyasadaki toplam OWL arzına bağlıdır.

Gnosis nedir

Gnosis (GNO) Kurucuları Kimlerdir?

Gnosis Joseph Lubin, Jeremy Millar, Martin Koeppelmann ve Stefan George tarafından 2015 yılında kuruldu. Kasım 2021’de ise xDAI ve GnosisDAO topluluğu, Gnosis zincirini oluşturmak için ve canlı ekosistemlerini birleştirmek için oy kullandı. Projenin geliştiricileri ve takımda yer alan diğer üyelerinin isimleri ve görevleri ise şu şekildedir;

  • Joseph Lubin – Kurucu Ortak
  • Jeremy Millar – Kurucu Ortak / Genel Kurmay Başkanı
  • Martin Koppelmann – Kurucu Ortak / CEO
  • Stefan George – Kurucu Ortak / CTO
  • Dr. Friederike Ernst – COO
  • Silke Er Rifai – CLO
  • Tetiana Schultz – HR
  • Fernanda Morgado – HR Manager

Gnosis nedir

Gnosis Nasıl Çalışır?

Gnosis, vizyonunu gerçekleştirmek için üç ayrı platform kullanır.

  • Apollo: Kullanıcıların kendi jetonlarını (bilgi, teşvik veya fikirleri temsil eden jetonlar) oluşturabilecekleri bir tahmin piyasası platformu
  • DutchX: Kullanıcıların tokenlerini alıp satabilecekleri merkezi olmayan bir borsa
  • Gnosis Safe: Bir kripto para cüzdanı ve Ethereum uygulamalarıyla etkileşime giren bir tarayıcı.

Ve ayrıca Gnosis’in mimarisinde bu platformları bir araya getiren üç katman vardır:

  • Gnosis Çekirdek Katmanı: Gnosis Platformuna temel akıllı sözleşmeleri sağlar.
  • Gnosis Hizmet Katmanı: Tüketici uygulamaları için kaynaklar sağlar ve protokol boyunca mesajlaşma botları ve stablecoins gibi gerekli araçlar için kullanılır.
  • Gnosis Uygulama Katmanı: Esas olarak ön uç araçlardan oluşur ve özellikle tahmin piyasalarına yöneliktir.

Gnosis Projesini Benzersiz Yapan Nedir?

  • İhtiyaç odaklı geliştirmeyi derin teknik uzmanlıkla birleştirerek, Ethereum ekosistemi için merkezi olmayan bir altyapı oluşturdu.
  • Gnosis Ekosistem Fonu (GECO) tarafından ekosistem içi geliştirmeler ve mentorluk için 100 bin dolara kadar finansman sağlanır.
  • Gnosis, DappCon adı verilen Ethereum ekosistemi için kar amacı gütmeyen bir konferans düzenler.
  • Gnosis Auction isimli platform aracılığı ile token fiyat keşfini sağlamak için adil, şeffaf ve merkezi olmayan toplu müzayedeler yürütülür.

Gnosis (GNO)  Piyasa Bilgileri

Coinmarketcap verilerine göre yazının yazıldığı anda Gnosis (GNO) güncel piyasa değerleri:

Maksimum arzı : 3.000.000 GNO

Toplam Arz : 3.000.000 GNO

Dolaşımdaki Arz : 2.589.588 GNO

GNO Coin, 16 Kasım 2021 tarihinde $1.088,87 fiyatla tüm zamanların en yüksek fiyatına (ATH) ulaştı ve GNO Coin’de 13 Mart 2020 tarihinde $7,05 fiyatla tüm zamanların en düşük seviyesi (ATL) görüldü.

Gnosis (GNO) Coin Nereden Ve Nasıl Satın Alınır?

Gnosis platformu yerel tokeni GNO’yu, Binance, Gate.io ve Huobi gibi büyük borsalardan alabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir