Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.332
% 2.52
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.332
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Genel Piyasa Analizi !!

Genel piyasa analizine baktığımız zaman çok sıkıntılı bir hafta geçiriyoruz. Öncelikle Binance borsasına ve Changpeng Zhao‘ya açılan dava haberleri gündeme düştü. Daha sonra Sec’in Coinbase borsasına staking programları için ceza haberini gördük. Son olarak Sec 40 adet altcoini menkul kıymet olarak değerlendirdi. Binance US ve Coinbase borsaları bu 40 altcoin paritelerini delist edeceği yönünde haberler gelmişti.

Bugün olan genel düşüşe baktığımız zaman aslında Bitcoin’de beklenebilir hareketleri gözlemlerken altcoinlerin  sert düşüşlerini takip ediyoruz. Bu sert düşüşlerin genel olarak piyasada dönen regülasyon haberlerinden dolayı olduğunu düşünüyoruz. Bu durumu sertleştiren bir diğer önemli etken Bitcoin dominansı ve Total tablosunda gelen yükselen trend yapısının bozulmasıdır.

Bitcoin Dominansı

Bitcoin dominansına baktığımız zaman günlükte simetrik üçgen yapısı altcoinlerin lehine bir kırılımı aşağı yönlü gelmişti. Ama piyasada dönen haberler doğrultusunda bitcoin dominansı tekrardan yükseldi. Bitcoin bu durumda altcoinlere karşı güç kazandı. Bu sebepten ötürü çoğu altcoin Bitcoin’in 15.600$ seviyesinde bulanan dip bölgesinin altında fiyatlıyor. Altcoinler çok düştü ve bu durum Bitcoin 20.000$ seviyelerine düşerken dominansında önce %53 sonrasında %58-60 aralığına gelene kadar düşüş daha da derin olabilir. Altcoinlerdeki acı senaryoyu daha yaşamamış olabiliriz.

Crypto Total Grafiği

Total Tablosuna baktığımız zaman 1.3T $ seviyesinin net bir şekilde direnç olarak çalıştığını gözlemiyoruz. Yaklaşık 1 yıldan beri oluşan yükselen yapı trendimiz 10 gün önce aşağı yönlü kırıldı. Bu yapının kırılmasıyla Bitcoin de ortalama %8 bir düşüş gözlemlerken altcoinlerde ortalama %30-40 düşüşler gözlemledik. Bitcoin‘in bu kadar güçlü olmasının sebeplerinden birisi çoğu yatırımcının altcoinlere Sec tarafından gelen haberlerden sonra Bitcoin’e geçmesidir.

Genel piyasa analizimize baktığımızda 997B$ seviyesi şuan ki destek seviyemizdir. Eğer bu yapının altına inersek 925B$ seviyelerinde doğru düşüşler gelecektir. Markete baktığımız zaman 800B$ seviyelere gelmesi dahilinde bu bölgenin güçlü bir destek seviyesi olduğunu göreceğiz. Yükseliş yönlü baktığımız zaman 1.3T$ seviyesinden gelen düşen trendimizin yukarı yönlü kırılımını izlememiz gerekir. 1.3T$ seviyesini destek haline getirdiğimizde ise yeni yükselişler için bu desteğin yakıt olarak kullanılacağını düşünüyoruz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version