Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.146
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.146
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Geist Finance, Multichain Olayı Nedeniyle Kapanıyor.

geist finance

Geist Finance Kapatılıyor

29 milyon dolar değerinde kripto kredi platformu Geist Finance, Multichain olayından kötü etkilendiğini açıkladı. Multichain hırsızlık olayını sizlere daha önce blog yazımızda belirtmiştik. Bununla beraber Multichain, token değerlerini yanlış bildirmesi nedeniyle protokol kapanma kararı aldı.

Twitter açıklamasıda bulunan ekip;

Multichain’den fonların geri alınmayacağının onaylanmasının ardından, Geist’in yeniden açılmayacağını duyuruyoruz. Chainlink gerçek USDC, USDT, WBTC veya ETH’nin değerini takip ediyor. Multichain varlıklarının gerçek değerinin farkında değiller. dedi.

Geist sözleşmeleri 6 Temmuz’da durdurmuştu. Sadece para çekme işlemlerine ve geri ödemeler için 9 Temmuz’da tekrar açıldı.

Fantom ağında çalışan platform, Multichain üzerinde 29 milyon dolar değerinde kilitli varlık barındırıyordu. Geist, Multichain platformundan Usd, Bitcoin ve Ether gibi köprülü coinleri ödünç alınması ve teminat göstermesine izin veriyordu. Geist, kredi ve teminat gösterilen varlıkların değerini ve varlıkların fiyatlarını belirlemek için Chainlink oracle’ları kullanıyordu. Ancak orecle’ların güvenli bilgiyi vermeyi bıraktığını ve varlıkların değeri üzerinde hesaplandığı belirtildi.

Multichain ağında gerçekleşen hırsızlık olayları sonrası yatırımcılar ve protokoller büyük bir sarsıntıya uğramıştı.

İlgili Yazılar;

Multichain Ekibi, CEO ve Kız Kardeşinin Yakalandığını Açıkladı

Anında haberlere erişmek için bizleri Google News Üzerinden Takip Etmeyi Unutmayın!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir