Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.339
% 4.28
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.339
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

FTX Vakfı Çalışanı $275.000 İçin Mücadele Ediyor

FTX, FTX borsası, Altcoin

FTX Vakfı çalışanı olan Ross Rheingans-Yoo, kurucu ortak Sam Bankman-Fried’in dolandırıcılık iddiaları hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtti. Rheingans-Yoo’nun aslında Sam Bankman-Fried’in yakın çevresine dâhil olmadığından hareketle, kendisi FTX’in karşı karşıya olduğu iddialardan habersiz kalmıştır. 2022 maaş ikramiyesinin geri kalanı olan 275.000 doların kendisine ödenmesi için çaba göstermektedir.

Rheingans-Yoo’nun hukuki temsilcileri, 13 Kasım’da yapılan mahkeme başvurusunda müvekkilinin 650.000 dolarlık ikramiye hakkının olduğunu fakat FTX’in sadece 375.000 dolarlık kısmını ödediğini ifade ettiler. Söz konusu temsilciler, kalan ödemelerin kripto döviz platformu FTX borsasının Kasım 2022’de iflas talebinde bulunup borç durumuna düştüğü tarihte ödenmemiş olduklarını iddia ediyorlar.

FTX’in 30 Ekim tarihinde yaptığı itiraz üzerine, Rheingans-Yoo yeni bir başvuru yapma yoluna gitmiştir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Rheingans-Yoo, Bankman-Fried tarafından sunulan işe alım koşullarını ortaya koyan bir Google Dokümanının bir bölümünü paylaştı. Dokümanda yer alan baz maaşı 100.000 dolar olan FTX Vakfı’ndaki işe dair detaylar bulunmaktadır. Ayrıca Rheingans-Yoo, Kendisine Bankman-Fried tarafından yazılan bir notta öne sürülen ifadeleri de açıkladı.

FTX borsasının müşteri fonlarına yönelik yolsuzluk iddiaları hakkında bilgi sahibi olmadığını tekrarlayarak, kendisinin Bankman-Fried’in yakın çevresine dahil olmadığını vurguladı. Hukuki temsilcileri tarafından eklenen bir açıklamaya göre, “Rheingans-Yoo kendisini kendi yaratmadığı bir karmaşanın içinde bulan sebatkar bir çalışan.”

Rheingans-Yoo işe alım sürecinde belirlenen anlaşma doğrultusunda, yaklaşık 650.000 dolarlık bir ikramiye, dava öncesi alınması gereken yaklaşık 5.700 dolarlık bir miktar ve dava sonrası alınması gereken en az 62.800 dolarlık bir miktar maaş hakkı olduğunu iddia etmektedir. Özellikle, Rheingans-Yoo’nun belirttiği 650.000 doların hayır kurumlarına bağışlanma hakkı bulunmaktadır.


İlginizi Çelebilir: BlackRock, Spot XRP ETF Başvurusu Yaptığı İddia Edildi!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir