Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.875
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.875
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FTX ‘in Danışmanları Müşteri Verilerini FBI ile Paylaşıyor

ftx

FTX danışmanları, son aylarda  FBI saha ofisinden gelen mahkeme kararlarına yanıt olarak , iflas eden kripto borsası FTX ‘in müşterilerinin işlemleri ve hesaplarına ait verileri kolluk kuvvetlerine iletti. Bloomberg tarafından açıklanan mahkeme belgelerine göre FTX’in iflas etmiş olduğu dönemde; danışmanlar, müşterilerin Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile olan ilişkilerini ve hesaplarına dair bilgileri FBI’a verdiler.

FBI’ın talepleri, FTX için mali danışmanlık hizmeti veren Alvarez ve Marsal,  şirketinin fatura kayıtlarında açıklandı. Bu süre zarfında firma çalışanları, Portland, Philadelphia, Oakland, Minneapolis ve Cleveland’daki FBI ofisleri için belirli müşterilerin ticaretlerine ilişkin bilgi sağladılar. Fatura kayıtları, FBI’ın hangi tür soruşturmalar yürüttüğünü veya kimi hedef aldığını açıklamıyor. Buna rağmen bazı kayıtlarda büyük jüri mahkeme celbine atıfta bulunuldu

Alvarez ve Marsal, Eylül ayında FTX’in bulut bilişim sağlayıcısından işlem verilerini paylaştıklarını belirtti. Ayrıca FBI’ın Philadelphia ofisine yanıt verdiklerini ve Temmuz ayında FBI Oakland ofisinin talebi üzerine müşteri hesapları ve işlemleri hakkında bilgi sağladıklarını bir mahkeme dosyasında ifşa etti.

Sonuç olarak, FTX müşterileri bunun maliyetini ödeyecek. Bloomberg‘e göre, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında iki danışman, FBI ile ilişkili hizmetler için 21.000 dolardan fazla fatura kesti. Mahkeme kayıtlarına göre, Alvarez ve Marsal, Kasım 2022’den bu yana FTX’ten toplamda yaklaşık 100 milyon dolarlık ücret talep etmiştir. Bu ücretler, FTX müşterilerinin toparlanan varlıklarından kesilecektir.

FTX’in yeni CEO’su John J. Ray III, son günlerde FTX alacaklıları ve borçluları arasında yapılan bir anlaşmanın sonucu olarak, borsa müşterilerinin 2024 sonuna kadar varlıklarının %90’ından fazlasını alabileceklerini duyurmuştu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir