Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.943
% 1.60
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.943
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FTX İflas Temsilcisi Hacklendi, Kullanıcı Bilgileri Çalındı!

FTX

İflas eden kripto para borsası FTX’in temsilcisi Kroll, borsanın bazı alacaklılarına ait kişisel bilgileri bir siber saldırı sonucu çaldırdı.

İflas eden kripto para borsası FTX‘in iflas tazminatı temsilcisi Kroll , bazı hassas olmayan kullanıcı verilerini tehlikeye atan bir “siber güvenlik olayı” yaşadı.

FTX 25 Ağustos tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, iflas temsilcisi Kroll’un bir siber saldırıya uğradığını aktardı. Saldırı sonucunda Kroll’un sahip olduğu bazı FTX alacaklılarına ait isimler, adresler, e-posta adresleri ve FTX bakiye bilgileri saldırganlar tarafından çalındı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

İflas eden borsa, davacıları “iflastaki tarafları taklit eden dolandırıcılık girişimleri ve dolandırıcılık e-postalarına karşı yüksek alarmda kalmaları” konusunda uyardı. İflas eden başka bir kripto şirketi olan BlockFi de aynı olaydan etkilenmiş gibi görünen bir tweet attı.

BlockFi, olayı yalnızca Çarşamba günü öğrendiğini söyledi ve Kroll‘un, yetkisiz bir tarafın Kroll platformunda barındırılan belirli BlockFi müşteri verilerine erişim sağladığını doğruladığını ekledi.

Kripto kredi firması, “Açık olmak gerekirse BlockFi‘nin iç sistemleri ve müşteri fonları etkilenmedi” dedi.

FTX, Kroll‘un şu anda siber güvenlik olayından etkilenen bireyleri korunmaları için atabilecekleri adımlar konusunda bilgilendirdiğini belirtti. İflas halindeki kripto borsası, hesap şifrelerinin ve sistemlerinin güvende kaldığını açıkladı.

“Olay Kroll’da meydana geldi ve Kroll, etkilenen bireyleri müşterilerin kendilerini korumak için alabilecekleri önlemler konusunda doğrudan bilgilendiriyor. FTX hesap şifreleri Kroll tarafından korunmuyordu ve FTX’in kendi sistemleri de etkilenmedi.”

Ayrıca FTX Borçluları Kroll ile iletişim başlattı ve gelişen durumu özenle izliyor. Kroll, borçlulara olayı hızla kontrol altına aldıklarını ve çözüme kavuşturduklarını bildirdi.

FTX; Kullanıcılar İflas taraflarını taklit eden dolandırıcılık girişimlerine ve dolandırıcılık e-postalarına karşı lütfen oldukça dikkatli olun.

İlginizi Çekebilir: FTX Mağdurlarını Heyecanlandıran Gelişme!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir