Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.333
% 0.51
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.333
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

FTX Eski Ceo’su Sam Bankman-Fried Çöküşün Sebeplerini Anlattı!

Sam Bankman-Fried Çalışanlarına yazdığı mektup

FTX eski Ceo’su Sam Bankman-Fried  çalışanlara yazdığı mektupla popüler borsa FTX’in nasıl çöküşe sürüklendiğini anlattı ve çalışanlarından özür diledi.

Sam Bankman-Fried, şirketin Slack hesabından çalışanlara paylaştığı mektupta  çöküşün nasıl başladığını şöyle anlattı;

“Her şey ilkbaharda piyasanın çöküşüyle başladı, ardından krediler eridi  ve müşteriler fonlarını çekti. FTX’in zayıf marjin yönetimi ve risk kontrolleri şirketin iflas başvurusu bulunmasına neden oldu.

Sam Bankman-Fried yaşanan sorunların büyük bir çöküş riski içeriğinin farkında olmadığını, krediler ve ikincil satışların kişisel tüketim için değil yatırımlar için kullanıldığını belirtti. Sam yazdığı mektupta müşterilerin yatırımlarının Alameda Research’e gönderildiğine ilişkin iddialardan ise bahsetmedi.

“FTX’in 60 Milyar Dolar Teminatı ve 2 Milyar Dolar Yükümlülüğü Vardı”

Sam Bankman-Fried  çalışanlara yazdığı mektupta Sektördeki kredilerin erimesinin FTX teminatının 25 milyar dolara düşmesine ve yükümlülerin 8 milyar dolar değerine yükselmesine neden olduğunu, kasım ayında yaşanan başka bir çöküşünde teminatın ½50’sinin erimesine ve 17 milyara düşmesine neden olduğunu açıkladı.

“Hiçbir Şeyin Farkında Değildim”

Yaşanan çöküşlerin ve teminatların erimesinin ardından kullanıcıların varlıklarına çekmesiyle beraber FTX teminatlarının 9 milyar dolara gerilediğini belirten Sam Bankman-Fried, çalışanlara gönderdiği mektupta hiçbir şeyin fakında olmadığını belirterek yaşanan durum için çalışanlarından özür diledi.

“Bunların hiçbirinin olmasını istemezdim. Geri gidip baştan başlamak için her şeyimi verirdim. Siz benim ailemdiniz. Bunu kaybettim. Eskiden birlikte yaşadığımız evimiz artık monitörlerle dolu bir depo. Dönüp baktığımda konuşabileceğim kimse kalmadı.”

Sam Bankman-Fried, 11 Kasım’da iflas başvurusunun ardından FTX’teki CEO’luk görevinden ayrılmıştı ve şu an şirketin bir çalışanı değil. Sam Bankman-Fried’ın artık şirket Slack hesabına erişimi olmadığı için mektup hâlâ şirket kadrosunda bulunan bir çalışan tarafından paylaşıldı.

FTX Battı ! Binance vs FTX Savaşı

 Anlık haberleri ,duyuruları ve analizleri telegram, youtube ve twitter kanallarımızı takip ederek öğrenebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version