Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.089
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.089
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Fed üyelerinin sıkılaştırma temposunu düşürme konusundaki söylemleri, altını 1.750 dolar üzerine çıkardı

Yazar – Ambar Warrick

Investing.com – Fed’in son toplantı tutanaklarının, giderek daha çok üyenin daha yavaş bir faiz artırım temposunu desteklediğini göstermesiyle zayıflayan dolardan faydalanan altın, Perşembe günü önemli seviyeleri aştı.

Çarşamba günü açıklanan tutanaklar Fed’in, son dönemdeki politik sıkılaştırma temposunun, ekonomi ve enflasyon üzerindeki etkisinden giderek daha fazla endişe duymaya başladığını gösterdi. Merkez bankası bu yıl gösterge faizini 375 baz puan (bps) artırdı ve bunların art arda dördü 75 bp’lik artırımlardı.

Ancak piyasalar şu anda merkez bankasının, Aralık ayında faizleri 50 bp ile nispeten daha yavaş bir hızda artırma şansını, yaklaşık %80 olasılıkla fiyatlandırıyor.

Spot altın %0,2 artarak 1.753,40 dolara yükselirken altın vadeli işlemleri %0,2 artışla 1.753,50 dolar oldu. Her iki enstrüman da Çarşamba günü tutanakların açıklanmasının ardından yaklaşık %0,6 artarken dolar %1 düştü.

Fed üyeleri, enflasyonun hâlâ merkez bankasının yıllık %2’lik hedefinin oldukça üzerinde seyretmesinden dolayı faiz oranlarının bu artış döngüsü sırasında yapacağı zirve konusunda belirsizliğini koruyor.

Piyasalar, ülkede enflasyonun istikrarlı bir şekilde gerileyip gerilemediğini ölçmek için önümüzdeki ay açıklanacak olan Kasım ayı TÜFE enflasyonu verilerine bakacak. Ancak tüketici harcamaları ile iş gücü piyasasının gücü, enflasyonun önümüzdeki aylarda beklenenden daha yüksek olabileceğine işaret ediyor.

Yine de bu yıl faiz oranlarındaki keskin artışların, getirisi olmayan varlıkları elde tutmanın fırsat maliyetini büyük ölçüde artırdığını düşününce Fed’in daha küçük artırım yapacağı beklentisi metal piyasaları için olumlu bir durum.

Platin 0,2 yükselirken gümüş %1,2 ralli yaptı.

Başlıca ithalatçı Çin’de yavaşlayan taleple boğuşan endüstriyel metallerdeki kazançlar nispeten düşük kaldı.

Bakır önceki seansta %0,5 yükseldikten sonra Perşembe günü %0,1 düştü.

Dolardaki zayıflık kırmızı metal fiyatlarını desteklerken Çin’in en kötü COVID-19 dalgasına ilişkin endişeler bakıra yönelik genel iştahı azalttı. Ülke, günlük enfeksiyonlarda rekor düzeyde bir artışla karşı karşıya olduğu için bu ay birçok büyük şehirde yeni kısıtlamalar getirdi.

Çin’in talebiyle ilgili olumsuzluklar, bu yıl bakır arzının daralacağına dair işaretlerin etkisini büyük ölçüde dengeledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir