Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.732
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.732
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FTX Eski CEO’su Sam Bankman 25 Yıl Hapis Cezası Aldı

FTX‘in çöküşünden ve milyarlarca dolar kayıp iddialarıyla hakim karşısına çıkan FTX eski CEO’su Sam Bankman-Fried, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FTX müşterilerinin 8 milyar dolardan fazla kaybının olduğu iddiasıyla açılan dava sonucunda Bankman-Fried’ın FTX yatırımcılarını dolandırdığı suçlamasıyla ceza duruşması yapıldı. Savcılar, Bankman-Fried’a 40 ila 50 yıl arasında hapis cezası önerirken, savunma avukatları “ilk kez şiddet içermeyen bir suç işlendiği” ve FTX müşterilerine paranın geri ödeneceği argümanlarıyla beş ila altı buçuk yıl arasında hapis talep etti.

Yargıç Lewis Kaplan, Bankman-Fried’ın 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Bankman-Fried’ın cezasına itiraz etme niyetinde olduğu belirtildi. FTX, Kasım 2022’de iflas etti. Şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried’ın istifası duyurulmuştu. Bankman-Fried, Aralık ayında ABD’nin suçlamalarıyla Bahamalar’da tutuklandı. ABD’ye iade edildi ve kefaletle serbest bırakıldı.

Bankman-Fried, suçlamaları reddetti ancak hatalarını kabul ettiğini söyledi. Kefaleti, “tanıkları etkilemeye çalışmakla” suçlandığı için iptal edildi ve cezaevine gönderildi. Bankman-Fried’a yöneltilen suçlamaları kabul eden bazı tanıklar işbirliği yaptı ve onu suçladı. Jüri, Bankman-Fried’ı suçlu buldu ve çeşitli suçlardan mahkum etti. Bankman-Fried, mahkemede iyi niyetle hareket ettiğini savundu ve FTX’in politikalarına uygun davrandığını iddia etti. Savcılar, Bankman-Fried’ın suçsuz olduğuna inanmamalarını istedi.

Jüri, elektronik dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama dahil yedi suçtan Bankman-Fried’ı suçlu buldu. New York Güney Bölge Savcısı Damian Williams, Bankman-Fried’ın Amerikan tarihinin en büyük mali dolandırıcılıklarından birini gerçekleştirdiğini belirtti. Bankman-Fried, federal ceza kuralları uyarınca 110 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir