Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$62.044
% 4.61
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 62.044
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

FTX Borsası’nın Batışı: 1 Yıl Önce Bugün

FTX, FTT, FTX açılacak mı, FTX battı, FTT token,Sam Bankman-Fried

Bir yıl önce, Perşembe günü, Sam Bankman-Fried’ın kripto imparatorluğu FTX borsasının çöküşünün ilk adımı atıldı.

2 Kasım 2022’de, Bankman-Fried’ın ticaret firması Alameda Research’ün gizemli bir şekilde FTX borsası tarafından ihraç edilen FTT tokenleriyle dolup taştığını açıklayan ödüllü bir haber yayınladı. Bu, Alameda ve FTX’in Bankman-Fried’ın onayı olmadan daha yakın bir işbirliği içinde olduğu ve finansal olarak risk altında olduğu ilk işaretti. Ancak bu sadece başlangıçtı. Daha sonra öğrenildi ki, Alameda ve Bankman-Fried iddialara göre, ve savcıların incelediği gibi, FTX müşterilerinin paralarını izinsiz olarak kullanmışlardı.

Dokuz gün sonra, FTX ve Alameda iflas başvurusunda bulundu. Bankman-Fried kısa bir süre sonra tutuklandı ve dolandırıcılık ve komplo suçlarından yargılandığı dava hala devam ediyor. Ayrıca, iflas mahkemesi süreci devam etmektedir. Matrixport adlı bir kripto finansal hizmetler şirketi, şirketin yeniden yapılanmasının alacaklılara ortalama olarak yüzde 37 geri dönüş sağlayacağını tahmin etti. Bu tahmin, şirketin bir yıl önce serbest düşüşte olduğu, müşterilerin paralarını kurtarmak için çabaladığı ve şirketin 11. Bölüm başvurusundan sadece saatler sonra kötü bir saldırıya uğradığı göz önüne alındığında oldukça yüksek bir geri dönüş oranı olarak görünmektedir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Bu kurtarma tahmini, muhtemelen oldukça muhafazakar bir tahmin olarak kabul edilebilir. Özellikle, Bankman-Fried tarafından desteklenen kripto para birimi ve proje olan Solana blok zincirinin yerel token’ı SOL’un fiyatındaki büyük artış, iflas mülkünün değerini son iki hafta içinde yaklaşık olarak 1 milyar dolar artırmıştır.

CoinGecko’ya göre, FTX şu anda yaklaşık 55,8 milyon SOL tokenine sahiptir, ancak bunların çoğunluğu (42,2 milyon) kilitli durumdadır ve piyasada hemen alınıp satılamazlar.

Önceki ay, FTX’in elinde bulundurduğu SOL varlıklarının piyasa değerini resmi bir borçlu girişim portföyü olarak değerlendiren raporlar ortaya çıktı ve bu değer 1,16 milyar dolar olarak belirlendi. Ancak bu tarihten bu yana SOL tokeninin değeri token başına yaklaşık 20 dolardan yaklaşık 40 dolara yükseldi.


İlginizi Çekebilir: Binance Bu Altcoin İçin 50X Kaldıraca Kadar Vadeli İşlemleri Başlatıyor!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir