Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.846
% 1.40
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.846
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Çin’de 300 Milyon Dolarlık Kripto Dolandırıcılığı!

Çin, Kripto dolandırıcılığı, kripto haberleri, çin haberleri, btc, çin bitcoin, usdt

Çin’de bulunan bir mahkeme, Tether (USDT) cinsinden çevrimiçi dolandırıcılık ve yasadışı kumarhanelerle ilişkilendirilen 21 kişiyi Çin Yuanı’na (RMB) çevrilmiş toplam 2,25 milyar RMB (307 milyon $) gelir nedeniyle mahkum etti.

Mahkeme belgelerine göre, iki sanık soyadları Jiang ve Zheng olan kişilerdi ve bu suç örgütünün 19 para katırını daha işe almaya çalıştılar. Grup, USDT’yi yerel P2P borsalarında Reminbi’ye dönüştürmek amacıyla sanal para platformlarında kullanılan merkezi olmayan bir cüzdan olan Bitpie’yi (Metamask’a benzer) kullanarak işlem yapmıştır.

Bu durum, çevrimiçi dolandırıcılık ve yasadışı kumarhanelerle ilişkilendirilen büyük bir gelir aktarım şebekesinin Çin’deki faaliyetlerini yansıtmaktadır. Mahkeme tarafından alınan karar, bu suçların önemini vurgulamaktadır ve suçluların yasaların sert bir şekilde uygulanmasıyla karşılaşacağını göstermektedir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Daha sonra, transfer işlemi için bir neden sorulduğunda, sahte bahaneler kullanarak proje ödemeleri ve işçi ücretleri gibi gerekçelerle ülkenin farklı şehirlerindeki fiat para birimini geri çektiler. Mahkeme belgelerine göre, Jiang’ın bu faaliyetlerinden 22.62 milyon RMB (3 milyon $) kar elde ettiği belirtiliyor. Mahkeme, suç gelirlerini gizlemek suçundan grup üyelerini suçlu buldu ve çeşitli hapis ve para cezalarına çarptırdı. Jiang, altı yıl üç ay hapis cezasına ve 500,000 RMB para cezasına çarptırıldı. Aynı şekilde, Zheng de benzer bir para cezasına çarptırıldı ve 6 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Mahkeme belgesinde USDT’nin nereden geldiği belirtilmese de, Güneydoğu Asya’da faaliyet gösteren dolandırıcılık şebekeleri tarafından kullanılan popüler bir dijital varlıktır.


İlginizi Çekebilir: Elon Musk Tarafından NFT Konusunda Çelişkili Eleştiri!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir