Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.975
% 2.00
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.975
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Fraxtal Finance’in Layer 2 Çözümü Fraxtal, Ne zaman Çıkacak?

Fraxtal Finance'in Layer 2 Çözümü Fraxtal, Şubat'ta Çıkacak!

Kazemian, Fraxtal’ın muazzam bir başlangıç yaparak ilk ay içinde en az birkaç yüz milyon dolarlık kripto varlığını çekmesini ve büyük bir çıkış gerçekleştirmesini bekliyor.

Merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü Frax Finance, dünyanın en büyük stablecoin’lerinden birine ev sahipliği yapmaktadır. CEO ve kurucusu Sam Kazemian, verdiği bir röportajda, şubat ayında piyasaya sürmeyi planladıkları 2. katman blockchain’i olan Fraxtal hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kazemian, “Mevcut zaman çizelgesi Şubat ayının ilk haftasıdır. Etherscan bunu ilk günde Fraxscan ile destekleyecek ve birçok proje lansmandan hemen sonra piyasaya çıkacak. Kesinlikle yılın en büyük toplama sürümlerinden biri olacak” şeklinde konuştu.

Yeni teklif, Frax’in FRAX adlı tamamen teminatlandırılmış algoritmik stabilcoin’i, borç verme platformu, otomatik piyasa yapıcı, enflasyona bağlı stabilcoin, FPI ve likit staking tokenı frxETH’yi içeren mevcut ürün paketine eklemeler içeriyor. CoinGecko’ya göre, bu yazının yazıldığı an itibarıyla FRAX’ın piyasa değeri 647 milyon dolar olarak kaydedilmiş ve dünyanın yedinci en büyük stablecoin’i konumundadır.

Merkezi olmayan stablecoin odaklı merkezi olmayan borsa Curve, takas işlevlerini Fraxtal’a entegre etme niyetini zaten açıklamış durumda.

Layer 2, mevcut bir blok zincirinin üzerine inşa edilmiş ikincil bir çerçeve veya protokoldür ve darboğazları gidermek ve işlem hızını artırmak için kullanılır. Fraxtal, Ethereum ana ağı dışında işlemleri yürüten, verileri toplayan, sıkıştıran ve ana ağa geri gönderen toplama teknolojisini kullanacak. Blok zinciri gazını azaltmak amacıyla tasarlanan likit staking token’ı frxETH, Layer 2‘ye güç verecek ve zincir için bir gaz görevi görecek.

Kazemian, Fraxtal’ın büyük bir çıkış yapmasını ve ilk ayda en az birkaç yüz milyon dolar değerinde kripto varlığını çekmesini beklediğini belirtiyor. Ayrıca, “İlk ayda en az 9 rakamlı bir toplam değerin, ilk çeyrekte ise 1 milyar doların üzerinde bir değerin kilitlenmesini bekliyoruz. Yeniliklerimiz iyi karşılanırsa bu bizi kısa sürede ilk 5 zincire sokacaktır” dedi.

Kazemian, Flox adını taşıyan blok alanı teşvik özelliğinin Fraxtal’ı diğer layer 2 çözümlerinden ayıran bir özellik olduğunu vurguladı. Blok alanı, blok zincirindeki her blokta saklanabilecek sınırlı miktarda veriyi ifade eder. Kullanıcılar ve geliştiriciler, blok alanı için ödeme yaparak ve haftalık FXTL puan ölçüm sistemi aracılığıyla sabit bir getiri elde ederek teşvik programından faydalanmaya devam edecekler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir