Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.462
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.462
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Final Fantasy’nin Yaratıcısı Blockchain Oyunlarına Yatırım Yapmayı Sürdürüyor

Square Enix

Japon oyun devi ve popüler oyun serisi Final Fantasy‘nin yaratıcısı Square Enix başkanı Yosuke Matsuda’nın 1 Ocak tarihli mektubuna göre, kripto piyasasındaki çalkantılara rağmen blockchain oyun geliştirme çalışmalarını ikiye katlayacak.

Square Enix blockchain teknolojisine yatırım yapmayı sürdürüyor. Şirketin Başkanı Yosuke Matsuda’nın yazdığı, 2022 başarılarını ve 2023 için planlarını anlattığı “Başkandan Yeni Yıl Mektubu” adlı bir mektubun büyük çoğunluğunun blockchain oyunlarının oluşturması, şirketin gelecek yatırım planlarında blockchain oyunlarının olduğunu ve bu alana yoğunlaşmak istediğini ortaya koydu.

Matsuda, 2021 ve 2022’de kripto piyasasının iniş ve çıkışlarını özetledikten sonra, düşüşü nedenlerini anlamaya çalıştı. Yeni teknolojilerin genellikle “kafa karışıklığına” neden olduğunu ancak sonunda günlük yaşamın normal bir parçası olarak kabul edildiğini söyledi. Dolayısıyla kripto piyasasında bir kargaşa varsa, bunun yatırımcıların potansiyelinden şüphe etmesine neden olmaması gerektiğini belirtti ve ekledi:

“Yeni teknolojiler ve çerçeveler yeniliğe yol açıyor, ancak aynı zamanda önemli ölçüde kafa karışıklığı da yaratıyorlar. 2021’de NFT’leri ve metaverse’i çevreleyen heyecan ve coşkunun ardından, 2022 blockchain ile ilgili alanda büyük bir dalgalanma yılı oldu. Ancak bu, kuralların ve daha şeffaf bir iş ortamının yaratılmasına yol açan bir süreçte bir adım olduğunu kanıtlarsa, kesinlikle blok zinciri eğlencesinin büyümesinin yararına olacaktır.”

Matsuda, “toplumsal gelgitleri” atlatabilen herhangi bir teknolojinin yavaş yavaş insanların hayatlarının bir parçası haline geleceğini ve sonunda yeni işlere ve büyümeye yol açacağını da sözlerine ekledi.

Matsuda mektubunu, Square Enix’in geliştirilmekte olan birden fazla blok zinciri oyunu olduğunu ve 2023 yılı boyunca daha fazlasını duyuracağını belirterek bitirdi.

Square Enix, 2022 yılı boyunca blockchain oyun alanında birden fazla hamle yaptı. Temmuz ayında, Final Fantasy koleksiyonlarını Enjin platformunda yayınlayacağını duyurdu. Eylül ayında, Oasys blok zincirine bir düğüm doğrulayıcı olarak katıldı. Aralık ayında Square Enix, mobil oyun geliştiricisi Gumi Games’e 7 milyar yen (52,7 milyon $) yatırım yaparak mobil oyun-kazan oyunlarının geliştirilmesine yardımcı oldu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir