Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.102
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.102
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bithumb Eski Başkanı Lee Jung-Hoon Beraat etti

Bithumb

Güney Kore kripto para borsası Bithumb‘ın eski başkanı Lee Jung-hoon, 3 Ocak’ta Seul Merkez Bölge Mahkemesi Ceza Anlaşması 34. Bölümü tarafından suçsuz bulundu.

Güner Kore’de 30 Ekim 2018’den bu yana devam eden Bithumb davasında bguün önemli bir gelişme yaşandı. Bithumb’ın eski başkanı Lee Jung-hoon, 3 Ocak’ta Seul Merkez Bölge Mahkemesi tarafından suçsuz bulunarak hakkında beraat kararı verildi.

Jung-Hoon, dolandırıcılık nedeniyle Belirli Ekonomik Suçların Ağırlaştırılmış Cezalandırılmasına İlişkin Kanun’u ihlal etmek suçlamasıyla yargılanıyordu.

Skandal Dava Devam Ediyor

Dava, eski başkanın kozmetik cerrahi şirketi BK Group’un başkanı Kim Byung-gun’dan Bithumb’ı satın alma görüşmeleri sırasında 100 milyar won (70 milyon dolar) dolandırdığı iddiasıyla Ekim 2018’den bu yana devam ediyor.

Jung-hoon suçlu bulunması halinde 8 yıl hapis cezasına çarptırılabilirdi. Yerel basına göre, Bithumb karara verdiği resmi yanıtta, mahkemenin kararına saygı duyduğunu söyledi. Borsa ayrıca “profesyonel yöneticiler” altında olduğunu ve eski başkanın mevcut operasyonlara dahil olmadığını açıkladı.

Karardan neredeyse bir hafta önce, 30 Aralık’ta Bithumb’ın en büyük hissedarı yönetici Park Mo, zimmetine para geçirme ve hisse senedi fiyatlarını manipüle etme iddialarının ardından ölü bulunmuştu.

Bithumb, Terra Luna’nın çöküşünün ardından Güney Koreli yetkililer tarafından baskıya uğrayan şirketlerden biriydi. Çöküşün ardından Güney Kore’deki borsalar, Terra tarzı bir olayın yaşanması ihtimaline karşı önleyici bir tedbir olarak bir acil durum sistemi oluşturdu. Yerel düzenlemelere uyumu sağlamak için artık tüm yerel borsaların tokenları aynı yönergelere göre listelemesi gerekiyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir