Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.695
% 2.97
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.695
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Filipinler, Kripto Sektörü Üzerindeki Denetimi Arttırmak İstiyor

Filipinler

Filipinler Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yerel kripto para birimi endüstrisi üzerindeki yetkisini artırmaya çalışıyor.

Kripto sektörü üzerindeki yasal baskılar gün geçtikçe artıyor. Geçen yıl yaşanan iflaslar ve düşüşler, ülkeleri kripto düzenlemeleri konusunda harekete geçirdi. Kripto sektöründeki yetkili isimler düzenlemelerinin olması gerektiği savunmakta. Fakat yetkililer bunun adil bir yaklaşımla yapılması gerektiği düşünmekte.

Bir çok ülke kripto düzenlemeleri için gerekli yasa taslaklarını oluşturdu. Bunlardan biride Filipinler.

Filipinler, Düzenlemeler İçin Yetki İstiyor

Yerel medya kuruluşu Manila Bulletin tarafından yapılan habere göre, düzenleyici kurum, kripto para birimleri ve dijital finansal ürünleri kapsayan taslak kuralları kamuoyu görüşüne sundu.

Düzenleyici yaptığı açıklamada, taslak kuralların yeni imzalanan bir yasayı işler hale getireceğini ve kendisine “kural koyma, gözetim, denetim, piyasa izleme ve daha fazla yaptırım yetkisi” vereceğini söyledi.

Taslak metni, mevcut menkul kıymet tanımı kripto varlıkları ve blockchain teknolojilerini kapsayacak şekilde genişletiliyor.

Taslak metne göre, kripto varlık sağlayıcıları ve ürünleri Filipinler menkul kıymet düzenleyicisi yetkisi altına girecek.

Düzenleyici kurum, yasaları ihlal ettiği düşünülen yönetici çalışan veya şirketleri askıya alma yetkisine sahip oluyor.

Ayrıca düzenleyici kurum Aralık 2022’nin sonlarında , halkı ülke içinde faaliyet gösteren kayıtsız borsaları kullanmamaları konusunda uyarmıştı. Yasa ile birlikte Filipinler düzenleyici kurumu kripto varlıklar için kurallar oluşturma yetisi kazanacak.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version