Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.862
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.862
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Avustralya, FTX Sorunlarını Aylar Önce Dile Getirmiş

Avustralya FTX

Avustralya mali düzenleyici kurumu, kripto borsası FTX çöküşünden aylar önce borsa hakkında endişelerini dile getirmiş.

Geçtiğimiz yıl kripto sektörünü sarsan en büyük olaylardan biri şüphesiz FTX iflası. Kasım ayında yaşanan iflas süreci kripto piyasalarını ve beraberinde birçok şirketi olumsuz etkiledi. Borsanın iflas süreciyle birlikte FTX Avustralya dahil bir çok yan kuruluş, ana şirket ile birlikte iflas sürecine girdi.

Avustralya mali düzenleyici kurumu FTX Avustralya şirketi ile ilgili endişelerini çöküşten aylar önce dile getirdi.

Avustralya İflastan Aylar Önce FTX İçin Endişeliymiş

Guardian Australia tarafından elde edilen belgelere göre, Avustralya Mali düzenleyici kurumu FTX’in ülkede lisans alma şeklinden endişe duyuyordu. Borsasının yerel iştiraki FTX Avustralya bir şirketi devralma yoluyla lisans aldı.

İflas eden borsa, Avustralya finansal hizmetler lisansını (AFSL) Aralık 2021’de finans kurumu IFS Markets’ı devraldıktan aylar sonra Mart 2022’de faaliyete geçerek aldı.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) başkanı Joe Longo’ya göre, borsa bu sayede gerekli incelemelerden sıyırdı.

Yeni elde edilen belgelere göre, düzenleyicinin FTX’e faaliyete başladığı ay bir bildiri yayınladı. Bildiride, kripto borsasının ASIC’in lisans koşullarını karşılayıp karşılamadığını değerlendirmesi için operasyonları hakkında belgeler sağlamasını gerektirdiği bildirildi.

Ortaya çıkan bilgilere göre düzenleyici kurum, iflas sürecinden aylar önce şirketi incelemeye aldı. Bu süreçte kurum, borsaya 3 bildiri gönderdi.

FTX Avustralya, ana şirketi FTX’in 11 Kasım 2022’de iflas sürecini başlatmasının ardından faaliyetlerini durdurdu. Yaklaşık 30.000 Avustralyalı müşterinin ve 132 şirketin borsadan para ya da kripto borcu olduğu tahmin ediliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir