Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.376
% 5.66
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.376
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Panama, Kripto Yasası Hakkında Karar Verecek

Kripto

Panama yüksek mahkemesi, ülkenin başbakanı tarafından anayasayı ihlal ettiği gerekçesiyle gönderilen  yasa hakkında karar verecek.

2022 yılında kripto sektöründe yaşanan sarsıcı süreçlerden sonra ülkeler, kripto düzenlemelerini hızlandırıyor. Ülkeler tarafından yasa taslağı hazırlama aşaması sürerken bazı yetkililer yasaların daha sert olması gerektiğini savunmakta. 

Panamalı yetkililerde bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor.

Yüksek Mahkeme, Kripto Yasası İçin Karar Verecek

Söz konusu kripto yasası, 26 Ocak tarihinde ülkenin başbakanı Laurentino Cortizo tarafından yüksek mahkemeye gönderildi. Başbakan bu kara gerekçe olarak ilgili kripto yasasının anayasanın temel ilkelerini ihlal ettiği ve uygulanamaz olduğunu öne sürdü.

Yüksek mahkeme ise ilgili yasanın onaylanıp onaylanmayacağına karar verecek. Hükümet ise yasanın 34 ve 35. maddelerinin uygulanamaz olduğunu düşünmekte.

Yasanın ülke içinde bu kadar tartışılmasının sebebi aslında hükümet ve kongre arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. Kongre üyeleri hazırlanan kripto yasasını meclisten geçirdi fakat başbakan kararı kısmen veto etti.

Başbakan’a göre kripto yasası yetersiz prosedür ile onaylandı. Ayrıca yasasın kara para aklama ilkeleri hususunda daha da geliştirmesini gerek görmekte.

Yasa tasarısı ilk olarak 2021 yılında ortaya çıktı. Hazırlanan yasanın amacı ülkeyi “dijital ekonomi, blok zinciri, kripto varlıkları ve internetle uyumlu” hale getirmek. Ayrıca yasa Ekonomik İşler Komitesi tarafından da onay gördü.

Yasa ile Panama, tüm ticari işlemler için kripto varlık ödemelerini kabul etmeyi serbestleştirecek.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir