Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.612
% 2.57
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.612
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Fed’in şahin yorumları, altının sınırlı bir yükseliş yaşamasına neden oldu

Yazar – Ambar Warrick

Investing.com – Salı günü altın fiyatları yükseldi ancak bazı Fed üyelerinden gelen şahin sinyallerin doları desteklemesiyle, iki haftanın en düşük seviyelerine yakın kaldı. Platin fiyatları ise gelecek yılın arzında açık olabileceği beklentileriyle yükseldi.

Pazartesi günü metal piyasaları; yatırımcıların, yüksek faiz oranlarından kaynaklı küresel bir resesyon olasılığından endişe etmeleri ve COVID-19 ile bağlantılı daha fazla kısıtlama korkusu nedeniyle diğer varlık sınıflarıyla birlikte düştü. Ancak bu durum metallerin ucuza satın alınmasına yol açtı.

Spot altın %0,3 artışla 1.740,98 dolara yükselirken altın vadeli işlemleri %0,1 artarak 1.742,25 dolardan işlem gördü. Her iki enstrüman da Pazartesi günü yaklaşık %0,8 değer kaybetti.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly Pazartesi günü yaptığı açıklamada, para politikasını sıkılaştırmak ve enflasyonu yavaşlatmak için yapılması gereken daha çok iş olduğunu ve son faiz artışlarının gerçek dünyadaki etkisinin, muhtemelen kısa vadeli hedef faizlerinin işaret ettiğinden daha büyük olacağını söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Aralık ayında daha küçük bir faiz artışını desteklediğini söyledi – bu, 50 baz puanlık artış yönünde olan piyasa beklentileri ile uyumlu.

Ancak her iki Fed başkanı da gelecekteki artırımların büyük ölçüde ABD’nin ekonomik göstergelerine, özellikle de enflasyonun seyrine bağlı olacağını söyledi.

Metal piyasaları, bu yıl yapılan bir dizi büyük faiz artırımından, getirisi olmayan varlıkları elde tutmanın fırsat maliyetinin artması nedeniyle ciddi şekilde etkilendi.

Piyasalar Aralık ayında daha küçük bir faiz artışına hazırlanırken altın, son haftalarda yıllık kayıplarını epey azalttı. Ancak enflasyonun hâlâ Fed’in %2’lik hedefinin oldukça üzerinde olmasından dolayı piyasalar, merkez bankasının faizleri beklenenden çok daha uzun süre artırmaya devam etme olasılığını da değerlendiriyor.

Böyle bir senaryo altın ve daha genel metal piyasaları için düşüş anlamına geliyor. Bu hafta ABD para politikasına ilişkin daha fazla ipucu için Perşembe günü açıklanacak olan Fed’in Kasım ayı toplantı tutanakları ilgi odağında olacak.

Salı günü Dünya Platin Yatırım Konseyinin, bu yıl arzdaki yüksek fazlalığın ardından 2023 yılında platin arzında açık beklediğini söylemesinin ardından platin vadeli işlemleri yaklaşık %1 yükseldi.

Değerli metal araç egzozları, endüstriyel amaçlar ve mücevherat dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda kullanılıyor.

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları, son seanslarda sert kayıplar kaydettikten sonra Salı günü yükseldi.

Pazartesi günü %1,7 düşen bakır fiyatları, %0,8 artışla 3,6075 dolara yükseldi. Kırmızı metalin görünümü, Çin’deki yeni COVID-19 karantinalarından ciddi şekilde etkilendi, bu durumun talep üzerinde baskı yaratması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir