Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.487
% 0.85
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.487
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FED Faiz Toplantısı Yarın! FED Faiz Kararı Ne Olacak?

FED Faiz Toplantısı Yarın! FED Faiz Kararı Ne Olacak?

Kripto sektörü ve dünya piyasaları için oldukça önem arz eden kritik FED toplantısı yarın! Toplantıda FED faiz karar ne olacak?

Son günlerde dünya piyasalarında olumsuz etkiler gözleniyor. Covid-19 pandemisi ve hala devam eden Rusya-Ukrayna savaşı, önemli sorunlar yaratıyor. Bu gelişmeler, ABD Merkez Bankası (FED) tarafından bir süredir uygulanan faiz artırımlarının yarın (Çarşamba) önemli bir toplantı daha düzenleyeceğine işaret ediyor.

Uzun bir süredir devam eden ekonomik koşullar ve dünya genelinde artan enflasyon sonucu birçok ülke gibi para politikasında sıkılaştırmaya giden FED, son enflasyon verilerinin geçtiğimiz yıllara göre daha ılıman gelmesi üzerine 2024 yılına kadar sadece iki faiz artışı yapacağını açıklamıştı.

Geçtiğimiz ay yapılan toplantıda faiz oranlarını sabit tutan FED, enflasyon verilerinin bir önceki aylara göre daha pozitif gelmesine rağmen yarınki toplantıda bir faiz artışı daha gerçekleştirebilir. Piyasalardaki faiz oranı beklentisi ölçen FEDwatch verilerine göre de faiz arttırma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

“Bu Veri Ethereum’da Boğaya İşaret Ediyor!” adlı yazımızı incelemek için tıklayın.

Ekonomik tablonun dünya genelinde daha olumlu bir havaya girmesi piyasalarda faiz arttırımlarının duraklayabileceğine dair bazı düşünceler bulunsa da FED, enflasyon verileri ve diğer ekonomik göstergelerdeki iyileşmenin kalıcı hale gelmesi için faiz artışlarının durmasını ve indirilmeye başlaması için 2024 yılını işaret ediyor. Önceki açıklamalara bakıldığında yarın gerçekleşebilecek olan faiz artışı, “son 2 arttırım yapılabilir” açıklamasından sonraki ilk faiz artışı olacak.

Yarın yapılacak olan toplantının ardından FED, bir sonraki faiz kararını Eylül ayının sonlarında gerçekleştirilecek toplantıda alacak. Bu toplantıya kadar gelecek ekonomik veriler, faiz artışlarının durdurulması için büyük önem taşıyor. Eğer enflasyondaki düşüş devam ederse, yarınki karar belki de son faiz artışı olabilir.

Bu nedenle Faiz kararının açıklanması ve sonrasında Başkan Powell’in geçekleştireceği konuşma oldukça önemli. Bu saatlerde kripto piyasaları ve Bitcoin’de açıklamaların seyrine göre hareketli anlar yaşabilir. Bu yüzden yatırımcıların dikkatli olmasında yarar var.

Son olarak dünyadaki son gelişmeleri baz alırsak, özellikle Rusya’nın tahıl anlaşmasını feshetmesinin tahıl fiyatları ve dolayısıyla gıda fiyatlarına yansıması ihtimali ve global düzeyde artan askeri hareketlilikler dolayısıyla faiz indirimleri gecikebilir, hatta yıl sonuna kadar üçüncü bir arttırım daha görebiliriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir