Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.939
% 2.49
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.939
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Fed, Faiz Kararını Açıkladı! Fed Başkanı Powell Neler Dedi?

Fed Başkanı,Jerome Powell,SEC,XRP,Fed Faiz,Powell Açıklama

Fed faiz kararını açıkladı. Faiz kararının açıklanmasının ardından piyasada hareketli saatler yaşanıyor. Jerome Powell açıklanan faiz kararının ardından objektiflerin önüne çıktı.

Kripto para ve geleneksel piyasaların heyecanla beklediği Fed faiz kararı sonunda açıklandı. Beklendiği gibi, FED faizleri sabit bıraktı ve FOMC, enflasyonun hedefe dönmesine kadar faiz indirimine gitmeyi düşünmüyor.

Bu kararın ardından Bitcoin’in ilk tepkisi şu şekilde oldu:

Powell’ın Faiz Kararı Sonrası Açıklamaları:

Jerome Powell, faiz kararının ardından düzenlenen basın toplantısında, “Politika faizi muhtemelen zirvede, ekonominin beklenen seyrine devam etmesi durumunda, bu yıl faiz indirimlerine başlamanın uygun olacağına inanıyoruz” dedi. Powell, Mart ayında faiz indirimi beklemediklerini ve Mart’a kadar faiz indirimi için yeterli güvene sahip olamayacaklarını belirtti.

Enflasyonun yavaşladığı ancak hala yüksek olduğu söylemini yineleyen Powell, politika faizinin kısıtlayıcı seviyede olduğunu belirterek, “Parasal sıkılaştırmanın enflasyon üzerindeki etkisini görüyoruz” dedi.

Powell’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Daha fazla faiz artırımı öngörmüyoruz. Faiz zirveye ulaşmış olabilir. Komite, enflasyonun sürdürülebilir biçimde yüzde 2’lik hedefe ulaşmadan faiz indirimine başlamak istemiyor. Bu yıl bir noktada parasal sıkılaşmadan geri adım atmak uygun olabilir. Para politikası kurulundaki hemen hemen her katılımcı bu yıl faiz indiriminin uygun olacağını düşünüyor. Faiz  indiriminin zamanlaması enflasyondaki güvene bağlı olacak. Para politikasında çok erken veya çok geç harekete geçmeyi önlemek için ‘risk yönetimi’ modundayız. En büyük risk enflasyonun yüzde 2’nin üzerinde dengelenmesi. Yumuşak iniş elde ettiğimizi söyleyemeyiz ancak gelişmeler cesaret verici.”

FED yetkililerinin uzun vadeli fonlama oranına ilişkin medyan görüşü %2,6 oldu (önceki %2,5). 2025 sonu için medyan görüşü %3,9 (önceki %3,6) iken, 2024 sonu için ise %4,6 oldu (önceki %4,6). FED, politika lehine oy birliğiyle karar verildiğini açıkladı. Ekonomik faaliyetler güçlü bir şekilde genişlerken istihdam artışları devam ediyor ve işsizlik oranı düşük seyrediyor. FED projeksiyonlarına göre, sadece bir yetkili 2024 yılında üçten fazla 25 bp faiz indirimi öngörüyor.

Oxford Economics’in baş ABD ekonomisti Ryan Sweet, Pazartesi günü yatırımcılara sunduğu bir raporda, “FED, faiz oranlarını düşürmeden önce enflasyonun %2’lik hedefe doğru sürdürülebilir bir yolda olduğuna dair daha fazla kanıta ihtiyaç duyduğunu vurgularken, ileriye dönük yönlendirmelerini değiştirmeyecek” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir