Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.547
% 1.01
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.547
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coinbase, Kahve Zinciri Compass Coffee ile Ortaklık Kurdu

Kripto para borsası devi Coinbase, günlük alışverişlerde kripto para birimi kullanımını teşvik etmek için Washington D.C.’de bulunan popüler bir kahve zinciri Compass Coffee ile ortaklık kurdu. Bu iş birliği sayesinde, Compass Coffee müşterileri artık ABD Doları Coin (USDC) stablecoin’ini kullanarak kahve satın alabilecek.

Coinbase & Compass Coffee Ortaklığı

Coinbase ve Compass Coffee arasındaki bu iş birliği, kripto para birimi ödemelerinin faydalarını müşterilere tanıtmayı hedefliyor. FOX Business’in haberine göre, girişim Compass Coffee’nin Half Street şubesi öncülüğünde yürütülecek. Bu sayede şubenin müşterileri artık kahve alışverişlerini USDC kullanarak ödeyebilecek.

Ayrıca bu hareket, dijital paraların ana akım tarafından benimsenmesi yolunda önemli bir adım teşkil ediyor. Aynı zamanda tüketicilere günlük hayatlarında kripto varlıklarını kullanma imkanı sunuyor. Half Street şubesi, USDC ile ödeme teşvik etmek için cazip bir kampanya da sunuyor.

USDC ile ödeme tercih eden müşteriler, siparişlerinde %90 indirim kazanacak. Ek olarak, hem Coinbase hem de Compass Coffee logolarını taşıyan ücretsiz bir kahve kutusu için kullanılabilecek bir Non-Fungible Token (NFT) sahibi olabilecekler.

Bunun yanı sıra bu girişim, işletmelerin kripto paraları geçerli bir ödeme seçeneği olarak benimseme eğiliminin giderek arttığını gösteriyor. Bu değişim, özellikle Wall Street’te Spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesi gibi son gelişmelerle birlikte ivme kazandı.

Neden USDC?

Compass Coffee, Coinbase’in azınlık hissesine sahip olduğu bir kripto şirketi olan Circle tarafından çıkarılan bir stablecoin olan USDC’yi tercih etti. Compass Coffee, USDC kullanarak diğer küçük işletmelere de faaliyetlerine sorunsuz bir şekilde stablecoin ödemelerini entegre etmeleri için öncü oluyor.

Coinbase’in Vizyonu

Coinbase için bu ortaklık, kripto para birimi işlemlerini kolaylaştırmanın ötesine geçiyor. Aynı zamanda kripto paraların yalnızca speküle dayalı yatırımlar olarak algısını challenge etmeyi amaçlıyor. Coinbase, kripto paraların geleneksel finansal sistemi devrim potansiyelini ortaya koymak istiyor.

Borsa, işlem ücretlerini düşürmek ve işlem süresini kısaltmak gibi blockchain teknolojisinin faydalarını vurguluyor. Bu hedef doğrultusunda, Compass Coffee’nin Half Street şubesi üzerinde düşünmeye sevk eden bir mesaj bulunan kahve kupaları kullanıyor:

ABD’li satıcılar tarafından 2022 yılında tahmini olarak 126 milyar dolarlık kredi kartı işlem ücreti ödendi. Bu miktar, ABD kahve dükkanları pazarının 2,5 katı büyüklüğünde. Blockchain teknolojisi kullanılarak bunun %99’undan fazlası tasarruf edilebilirdi.

Coinbase-Compass Coffee ortaklığı, günlük ticarette kripto paraların rolü hakkında daha fazla tartışmayı ateşleme potansiyeline sahip. Ortaklık ilerledikçe, tüketici benimsenmesi ve daha geniş sektörün kripto ödemelerini kabulü üzerindeki etkisi görmek ilginç olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir