Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.925
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.925
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FED Faiz Kararı, Celestia Mainnet ve Dahası! Haftanın Gelişmeleri!

Kripto Ve Dünya Piyasalarında Bu Hafta Yaşanacaklar!, FED Faiz Kararı, Celestia Mainnet

Gelişen küresel ekonomik dinamiklerin ortasında, bu hafta FED’in faiz kararlarından kripto para piyasalarındaki son hareketliliklere kadar finans dünyasında kritik öneme sahip gelişmeler yaşanıyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) yaklaşan faiz kararının, zaten dalgalı olan finans piyasalarında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu. Özellikle CME Fedwatchtool’un sunduğu verilere göre, faizin mevcut seviyesinde muhafaza edilmesi beklentisi yatırımcılar arasında geniş bir konsensüs oluşturmuş durumda.

Küresel piyasalarda FED kararlarını beklerken, kripto para dünyası da kendi içinde birçok yenilik ve değişiklikle karşımıza çıkıyor. Bitcoin’den dYdX’e kadar geniş bir yelpazede hareketlenmeler gözlemlenirken, özellikle SEC’nin Bitcoin ETF kararlarr, kripto piyasasının geleceği açısından belirleyici olacak.

Dikkatinizi çekebilir: Dolar/TL Paritesinde Neler Oldu?

FED Politika Faizini Azaltacak mı?

Bu hafta, tüm gözler küresel piyasalarda FED’in faiz kararına çevrildi. Çarşamba günü FED’in politika faizini mevcut %5,25-%5,50 seviyesinde sabit bırakacağı tahmin ediliyor. CME Fedwatchtool’a göre bu beklenti %99,9 oranında gerçekleşecek gibi duruyor.

FED’in enflasyon göstergesi, çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, aylık bazda %0,3 ve yıllık bazda %3,7 artışla piyasa beklentilerini karşıladı. ABD’nin 2 trilyon doları bulan yıllık bütçe açığı ve Fitch Ratings’in kredi notunu düşürmesi, yatırımcılar için endişe kaynağı olmuştur.

 

Fed Faizi ne olacak 30 Kasım - Fed Faizi ne zaman

Bu hafta özellikle Çarşamba günü, FED’in yanı sıra piyasalarda şirket bilançoları ve makroekonomik verilerin etkisi de hissedilecek. Özellikle 23:05’te Microstrategy tarafından açıklanacak bilanço raporo kripto para yatırımcıları tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Kripto Para Piyasalarında Hareketlilikler Neye İşaret Ediyor?

Kripto para piyasalarında da hareketli günler yaşanıyor. Özellikle BTCUSDT vadeli işlem verileri, son dönemin en popüler analiz konularından biri. Mevcut verilere göre Binance’de BTCUSDT eşleşmesinde 2,9 milyar dolarlık açık vadeli işlem bulunmakta. Geçmişe dönük incelemeler, bu seviyenin son derece yüksek olduğunu gösteriyor.

Ayrıca, piyasadaki büyük yatırımcılar (balinalar) ve küçük yatırımcılar arasındaki pozisyon farkı dikkat çekiyor. Özellikle balina hesapların ağırlıklı olarak uzun pozisyon taşıdığı ve küçük yatırımcıların genellikle kısa pozisyonda olduğu görülmekte.

Kripto Para Piyasalarında Hareketlilikler Neye İşaret Ediyor

Bitcoin Madencilik Hisseleri Yükselişte!

Bitcoin’de son dönemde yaşanan yükselişin ardından, madencilik hisseleri de büyük ilgi görüyor. Bitcoin fiyatının 35 bin dolara ulaşması, özellikle kısa vadeli yatırımcılar için kâr alma fırsatı olarak değerlendirildi. Ancak, bitcoin madenciliği hisselerinin performansı, bitcoin fiyat hareketlerinden doğrudan etkileniyor.

Marathon Digital ve Riot Platforms piyasa değeriyle öne çıkan madencilik hisseleri arasında. Ancak enerji maliyetleri ve marjlar konusunda ciddi farklar bulunmaktadır. Needham analisti, Riot ve Cipher hisselerini favori olarak gösterirken, bu hisselerin bitcoin yarılanmasından daha az etkileneceğini öngörmekte.

Sonuç olarak, hem klasik hem de kripto piyasalarda hareketli bir dönem yaşanıyor. Yatırımcıların hem FED’in faiz kararlarına, hem de kripto para piyasasındaki hareketlere dikkat etmeleri gerekmekte. İstatistiki veriler ve piyasa analizleri, yatırım kararlarını doğru şekillendirmek için kritik öneme sahip.

bitcoin minning hisseleri yükselişte

Bu Hafta Kripto Sektöründeki Önemli Başlıklar!

  • dYdX: Son günlerde yayımlanan dYdX V4 kodu ile birlikte protokol, DYDX staker’ları ile gelir paylaşımını içeren bir Cosmos zinciri olarak çalışacak. Bu yeni versiyon, Cosmos ekosistemine geçiş yapıyor. Özellikle gelirler, dYdX tokeni stake edenlere dağıtılacak bir yapıya kavuşacak. İlk aşamada ağın güvenlik ve çalışılabilirliğine odaklanan dYdX v4, aşama aşama kullanıcıların kullanımına açılacak. En önemli hedeflerden biri tam merkeziyetsizlik olacak ve bu sayede söz sahibi dYdX Foundation ve topluluk olacak.
  • Celestia: Son dönemde dikkat çeken projelerden Celestia’nın mainnete geçişi 31 Ekim’de gerçekleşecek. Bu projenin rollup’lar ve veri uygunluğu anlamında da birçok yeniliği beraberinde getirmesi bekleniyor.
  • Binance: Dünyanın en büyük kripto borsalarından Binance, Avrupa’da Visa banka kartı hizmetlerini durdurmaya hazırlanıyor. Ayrıca, Paysafe ile olan işbirliğini sonlandırarak euro yatırma ve çekme işlemleri için yeni fiat ortaklarıyla anlaşma yaptı.
  • Gravity: zkSync’in ilk Hyperchain’i olarak faaliyete geçmeye hazırlanan Gravity, vadeli işlemler ve opsiyon ticareti ürünleri içeren hibrit bir türev borsası olarak biliniyor.
  • JPMorgan: Şirketin küresel ödemeler müdürü Takis Georgakopoulos, JPM Coin ödeme sistemi aracılığıyla günlük 1 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdiklerini belirtti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir