Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.731
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.731
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Dolar Kaç TL? Google’dan Yanıltıcı Kur Bilgisi!

Dolar 24,05TL , Dolar Kac TL Euro Kac TL

Bugün, birçok kişinin sıklıkla sorduğu “Dolar kaç TL?” sorusuna Google’dan alınan yanıt, büyük bir teknik hatayı ortaya çıkardı. Benzer şekilde, “Euro kaç TL?” ve “Pound kaç TL?” sorularında da hatalı bilgilerle karşılaşan kullanıcılar, finansal kararlarını etkileyebilecek yanıltıcı bilgilerle mücadele etti.

Google, döviz kurlarında yaşanan teknik bir aksaklık sonucu yanlış bilgilendirme yaptı. NormaldeDolar kaç TL?” sorusuna anlık ve doğru yanıtlar veren popüler arama motoru, bugün 1 Amerikan Doları’nın 24.05 TL olduğunu gösterirken, piyasada doların gerçek değeri 28.14 TL seviyesindeydi. Benzer bir durum, “Euro kaç TL?” sorusu için de yaşandı ve 1 Euro’nun değeri 25.43 TL olarak gösterildi, oysaki gerçek değer 29.75 TL idi.

Durum, İngiliz Poundu ve Polonya Zlotisi için de farklı değildi. “Pound kaç TL?” sorusuna verilen yanıt 29.16 TL, “Zloty kaç TL?” sorusuna verilen yanıt ise 5.12 TL oldu. Ancak gerçekte, 1 Pound’un değeri 34.14 TL, 1 Zloty’nin değeri ise 6.68 TL civarında seyrediyordu. Bu hatalı bilgilendirme, yatırımcıların olmayan fırsatlar peşinde koşmalarına veya yanlış finansal kararlar almalarına yol açabilecek bir kafa karışıklığı yarattı.

Finansal uzmanlar, döviz kuru sorgulamalarında ve yatırım kararlarında birden fazla kaynağın teyit edilmesinin önemini vurguluyor. Google gibi güvenilir platformların bile zaman zaman teknik hatalar yaşayabileceği, bu nedenle “Dolar kaç TL?” veya “Euro kaç TL?” gibi soruların yanıtlarının her zaman farklı kaynaklarla doğrulanması gerektiği belirtiliyor.

Google, yaşanan teknik aksaklık ve yanıltıcı döviz kuru bilgileri hakkında yaptığı açıklamada sorunun teknik bir aksaklıktan kaynaklandığını açıkladı.

Panik Satışlar USDT/TRY Grafiğine Yansıdı!

Yaşanan hata sonrası gelen panik satışlarla beraber dünyanın en büyük kripto borsası Binance’de USDT/TRY grafiğinde anlık düşüşler yaşandı.

USDT:TRY Grafik, Dolar düşüş

Google İlgili Hatayı Çözdü!

Yaşanan fiyat hatasının üzerinden 1-2 saat geçtikten sonra Google, ilgili hatayı gidererek Dolar/Tl fiyatını yeniden 28,23TL’ye yükseltti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir