Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.832
% 1.41
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.832
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Standard Chartered, Kripto Alanında Genişliyor!

Standard Chartered, Kripto Alanında Genişliyor! İngiliz finans devi olan Standard Chartered, kripto sektöründeki faaliyetlerini artırarak, önemli adımlar atmış bir Hong Kong’a hizmet sunma planları yapıyor. Bankanın kripto birimi olarak faaliyet gösteren Zodia Custody şirketi, Hong Kong pazarına katılmayı hedefliyor.

Zodia Custody‘un CEO’su Julian Sawyer, ABD medyası CNBC ile yaptığı röportajda, Hong Kong’da işletmelerin kripto para birimlerine olan talebi artıran bir yatırımcı grubu olduğunu belirtti. Aynı zamanda, “Hong Kong yönetimi kripto paraları geleceğin yatırım araçları olarak görüyor ve bu alanda merkezi bir konumda olmayı amaçlıyor. Bu durum, bizim için büyük bir öneme sahiptir” şeklinde konuştu.

Zodia Custody, son dönemde sadece staking hizmetleri sunmakla kalmayıp aynı zamanda gerçek dünya varlıklarını blok zinciri teknolojisi kullanarak transfer etme konusunda Open Eden gibi şirketlerle işbirliği yaparak dikkatleri üzerine çekti. Şirket ayrıca hizmetlerini Singapur, Avustralya ve Japonya gibi ülkelerde de sunmaya başladı ve önemli iş ortakları arasında SBI Holdings gibi Japon bir dev bulunuyor. Zodia, nisan ayında yaklaşık olarak 40 milyon dolarlık yatırım toplamıştı.

Dikkatinizi çekebilir: Dolar/TL Paritesinde Neler Oldu?

Sawyer ayrıca, şu an için Asya’da genişlemeye yönelik son noktanın Hong Kong olduğunu da ifade etti. Son zamanlarda Hong Kong, Bitcoin ve Ether gibi kripto para birimlerini destekleyen borsa yatırım fonlarını kabul etmesi ve kripto para düzenlemelerini güncellemesiyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Aynı zamanda, kripto paraların Çin’de tamamen yasaklandığı bir dönemde, Hong Kong’un bu alanda dünya ile bağlarını güçlendirmek isteyen bir yer olarak görüldüğüne dikkat çekmek önemlidir. Binlerce Çin vatandaşının her gün Hong Kong’a giderek kripto para işlemleri yaptığı bilinmektedir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir