Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.033
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.033
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

FED Başkanı Powell Jackson Hole’da Konuştu

FED,BTC,Jerome Powell,Jackson Hole,FED Başkanı

FED Başkanı Powell,yıllık Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada, Bitcoin fiyatını önemli ölçüde etkileyen bir durum yarattı. Son birkaç haftadır Bitcoin, genellikle konsolidasyon sürecinde seyretmekteydi. Ancak Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte, makroekonomik olayların yeniden etki yapması muhtemeldi.

Jackson Hole etkinliğine yaklaşırken, artan dalgalanmalar gözlemlenmekteydi. Tüm gözler ve kulaklar, Fed Başkanı sahneye çıktığında ve küresel piyasalara nasıl etki edeceğine odaklanmış durumdaydı.

Powell’ın konuşmasının ilk bölümünde, COVID-19 pandemisinin neden olduğu artan enflasyonun ve ülke ekonomisine olan etkilerinin altını çizdi. Hükümet yetkilileri ekonominin son yıllarda daraldığına inanıyor; ancak bazı sektörler hala güçlü bir performans sergiliyor ve enflasyonun yükselmesine dair kanıtlar bulunuyor.

Fed Başkanı, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile ölçülen enflasyonu %2 seviyesine indirme niyetini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Amacımız, enflasyonu %2 seviyesinde istikrarlı bir şekilde tutmak olacak. Bu hedef doğrultusunda gerekli adımları atacağız.”

Powell ayrıca, finansal piyasalarda istenmeyen sonuçlar doğurabilecek potansiyel faiz oranı artışlarının gündeme gelebileceğine dikkat çekti. Özellikle, piyasaların faiz oranlarındaki değişikliklere hassas tepkiler verebileceğini ve bu durumun ekonomik denge üzerinde etkiler yaratabileceğini belirtti.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


İşte FED Başkanı Powell’ın açıklamasından bazı kesitler:

◆ “Enflasyon düşünceye kadar dikkatli şekilde faiz artırabiliriz.”

◆ “İş piyasasının güçlü kalması Fed’in hareketlerine devam etmesi için bir göstergedir.”

◆ “Yeniden faiz artışı yapıp yapmama konusunda dikkatlice ilerleyeceğiz.”

◆ “Enflasyonun ilerleyişi memnuniyet verici ama FED hala gidilecek uzun bir yol olduğunu düşünüyor.”


Deribit’e göre, toparlanma süreci vakit alacak

FED Başkanı Powell’ın açıklamasından sonra Deribit bir rapor yayımladı.

Kısa zaman dilimlerinde belirsizlik hala hakimliğini sürdürüyor. Daha uzun zaman dilimlerine odaklanan bir Deribit Insights raporuna göre, piyasa yapısı agresif bir düşüşün ardından ve artan volatilite nedeniyle zaman içinde toparlanmaya gereksinim duyacak.

Bu bağlamda, gelecek haftalarda makroekonomik başka bir olay ortaya çıkmadıkça yatay bir hareketin olasılığı yüksek. Rapor, şu ifadelerle devam ediyor:

“Piyasa, önümüzdeki haftalarda yeni bir aralık bulsa bile, özellikle ön uçta hacim satışına dair iştahın azalmış olabileceği göz önüne alındığında, toparlanma sürecinin biraz zaman alabileceği düşünülüyor.”


İlginizi Çekebilir:İstanbul Blockchain Week Sonlandı! Etkinlikte Neler Yaşandı!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir