Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.213
% 0.37
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.213
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Ethereum’dan Çıkan Kurumsal Para Bu Altcoin’lere Aktı!

Kripto piyasası çökerken, dijital varlık yatırım ürünleri, şaşırtıcı bir şekilde, geçen hafta toplam 40 milyon doları tutarında giriş gördü. Lider altcoin Ethereum (ETH)’den net çıkış olurken, kurumsal para rakibi olan Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Ripple (XRP)’ye aktı. Uzmanlar, yatırımcıların önemli fiyat zayıflığından yararlandığını düşünüyor.

Kurumsal para Ethereum (ETH)’den çıkarken, bu altcoin’lere aktı

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere kripto para piyasası derin darbe alıyor. Bununla birlikte dijital varlık yatırım ürünleri, uzmanların yatırımcıların pozisyonlara eklemek için önemli fiyat zayıflığından yararlandığını düşündüğü şaşırtıcı bir şekilde, geçen hafta toplam 40 milyon doları tutarında giriş gördü. Kuzey Amerika yatırım ürünlerinde 66 milyon dolar girişle akışlar orantısızken, Avrupa’da toplam 26 milyon dolar çıkış oldu.

 Kripto para fonlarına girişler / Kaynak: CoinShares

İlginç bir şekilde, tarihsel olarak aşırı fiyat zayıflığı dönemlerinde gördüğümüz gibi yatırım ürünü alım satım aktivitesinde aynı artışı görmedik ve bunun 4 haftalık negatif duyarlılığın sonunu işaret edip etmediğini söylemek için henüz çok erken.

Yatırımcıların daha olumlu duygular ifade ettiği birincil dijital varlık olan lider kripto Bitcoin (BTC), 45 milyon doları tutarında giriş gördü ve yönetim altındaki toplam varlıklar (AuM), yılın başında görülen düşük duyarlılık sırasında görülen çok benzer seviyelere düştü.

Bununla birlikte, geçen hafta toplam 12,5 milyon dolar tutarındaki çıkışlar ile olumsuz Ethereum hissi devam ediyor ve bu, yıl başından bugüne toplam çıkışları AuM’nin %0,8’ini temsil eden 207 milyon dolara getirdi.

Solana, geçen hafta toplam 1,9 milyon doları tutarında ölçülebilir giriş gören tek altcoin oldu. Bununla birlikte düşük de olsa Cardano ve Ripple’a da 0,2 milyon dolarlık giriş oldu.

Short Bitcoin, toplam 4 milyon dolar ile rekor düzeyde ikinci en büyük haftalık girişi gördü. AuM şu anda 45 milyon dolar ile rekor bir seviyede, ancak bu hala long Bitcoin yatırım ürünlerinin yalnızca % 0,15’i olarak kalıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir