Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.450
% 3.93
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.450
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Ethereum’da Formasyonlar ve Fiyat Teknik Analizi

Ethereum fiyat analizi, grafikler ve teknik göstergeler aracılığıyla geçmiş fiyat hareketlerini analiz edeceğiz. Destek ve direnç seviyelerini belirleyip ve yatırımcılara alım-satım kararları konusunda rehberlik edeceğiz.

Ethereum fiyatında, Fed‘in faiz kararının açıklanmasına günler kala bir belirsizlik yaşanıyor. Fed faiz kararının yüksek riskli yatırım araçlarını etkileme potansiyeli nedeniyle piyasada bir endişe söz konusuydu. Şu anda piyasa, olası faiz artışını dikkate alarak fiyatlanıyor olabilir ya da faiz kararının getirdiği belirsizlik nedeniyle yatırımcılar risk almaktan kaçınıp satış yapabiliyor olabilirler. İlerleyen günlerde, yatırımcıların tutumlarından ve fiyat hareketlerinden daha net bir anlayışa sahip olacağız.

Ethereum Yükselen Kanal

Ethereum‘da, geçmişte oluşan yükselen kanal formasyonu iki gün önce desteğini kaybetti ve dün akşam saatlerinde retest hareketini tamamladı. Bu durumda, yükselen kanal formasyonunun hedefi olarak güçlü bir destek seviyesi olan 1.745$ işaret ediliyor. Eğer formasyon bu şekilde ilerlemeye devam ederse, yaklaşık %6‘ya yakın bir düşüş yaşanır.

Ethereum Yükselen Trend

Ethereum Yükselen Trend Destek

Ethereum grafiğine baktığımız zaman yükselen bir trend hareketi olduğunu gözlemliyoruz. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yükselen kanal hedefi 1.745$ seviyelerini gösteriyordu. Fakat Ethereum‘da 1.833$ seviyesinin bir destek bölgesi olduğunu söyelebiliriz. Eğer bu yapıdan destek bulursa tekrardan 1.943$ seviyelerine kadar bir yükseliş hareketi gözlemleriz. Bu yapının kırılmasından sonra da 2.000$ seviyesinin üzerine çıkmak için çabalamaya başlarız.

Ama Ethereum da 1.833$ desteği üzerinde tutunmayı başaramazsak fiyatın  formasyon hedefi olan 1745$ seviyelerine kadar düşüşünü seyredebiliriz. Bu seviyenin yükselen trend desteği olarak çalışacak olması da formasyon hedefinin çalışabilirlik düzeyini arttırmış oluyor. Yükselen trend destek bölgelerinin altına sarkmalar görebiliriz. Eğer hızlı bir toparlanma göremezsek 1.693$ desteğinin de güçsüz kaldığı durumlarda da sert düşüşler görmeye başlayabiliriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir