Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.107
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.107
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ethereum Kurucu Ortağı Buterin, Verkle Trees’ten Beklentili

Ethereum CEO

Ethereum ‘un (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, ağa “Verkle Trees” entegrasyonunu heyecanla bekliyor.

Bu veri yapısının dahil edilmesiyle, staking yaparak ETH kazanan Node’ların kullandığı disk alanı önemli ölçüde azalacak. Buterin, X platformunda yaptığı paylaşımda Verkle Trees’i dört gözle beklediğini ifade etti.

Verkle Trees’in Ethereum blok zincirine faydaların yanı sıra yenilikler de getireceği belirtiliyor. Buterin paylaşımında şu ifadelere yer verdi: Verkle Trees’in gerçekten dört gözle bekliyorum. Stateless validator istemcisine olanak sağlayacaklar.

Bu da staking yapan Node’ların neredeyse sıfır disk alanı ile çalışmasını ve neredeyse anında senkronize olmasını sağlayacak.

Ethereum kurucusunun verdiği bilgilere göre, Verkle Trees’in stateless istemcilerinin yanı sıra birçok yeni işlevsellik ekleme yeteneğine de sahip. Bu sayede bir Node çalıştırmak için gereken depolama alanı önemli ölçüde azalacak.

Aynı konuyla ilgili bir blog yazısında Buterin şunları ekliyor: “Verkle Trees, Ethereum Node’larını büyük miktarda durum verisi depolamaktan vazgeçirerek blokları doğrulama yeteneğini kaybetmeden yükseltmek için kullanılabilecek bir veri yapısıdır.”

Verkle Trees, daha düşük donanım gereksinimleri uygulayarak merkeziyetçiliği de artıracaktır. Ayrıca, yeni Node’lar, veri yapısının entegrasyonu tarafından sağlanan daha hızlı senkronizasyon yardımıyla hızlı bir şekilde katılabilecektir.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir