Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.200
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.200
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ethereum ETF Onayı Gelebilir!

Kripto Piyasasındaki Paradigm: Stratejik Adımlar ve Piyasa Etkisi

Ethereum ETF Onayı Gelebilir! Bitcoin spot ETF’leri konusunda yaptığı yorumlarla dikkat çeken Bloomberg analisti James Seyffart, SEC’nin Ether’i de bir emtia olarak kabul ettiğini ve bu sene bir Ethereum ETF de onaylanmasının yüksek ihtimal olduğunu söyledi.

Seyffart, zincir üstü veri platformu CryptoQuant’ın özel bir etkinliğinde yaptığı konuşmada, SEC’nin Ether vadeli ETF’lerini kabul ederek aslında ETH’nin bir emtia olduğunu düşündüğünü belirtti.

“SEC açıkça olmasa bile Ether’in bir emtia olduğunu kabul etmiş durumda… Bunu, Ether vadeli ETF taleplerini onaylayarak yaptılar. Gary Gensler tabii ki bu konuda açıkça konuşamaz. Sorulduğunda yatırım sözleşmesi ya da emtia olduğuna dair bir şey söyleyemeyecektir. Ama yaptıkları emtia olduğunu düşündüklerini gösteriyor.”

Seyffart, SEC ile CFTC arasında bu tarz varlıkların regüle edilmesi konusunda bir mücadele olduğunu da belirtti. “SEC eğer Ether’i bir emtia değil de yatırım sözleşmesi olarak kabul edese, sadece kripto dünyasına değil, aynı zamanda CFTC’ye de savaş açmış olur. Bu nedenle ben bu sene bir Ether spot ETF’inin de onaylanacağını düşünüyorum.”

Dikkatinizi çekebilir: Kripto Piyasasında Son Durum!

SEC’nin ARK-21Shares ortaklığı ile VanEck ve Hashdex şirketlerinin spot Ether başvuruları için Mayıs 2024’e kadar son bir karar vermesi gerekiyor. Diğer şirketlerle ilgili kararlar ise daha sonraki aylar için takvime alındı.

Seyffart ayrıca 10 Ocak günü veya öncesinde kabul edilecek bir spot Bitcoin ETF’inin de, bu ürünlere 1 yıl içinde en az 10 milyar dolar getireceğini düşündüğünü belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir