Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.883
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.883
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Avrupa Birliği’nden Önemli Soruşturma Adımı!

Avrupa Birliği'nden Önemli Soruşturma Kararı

Avrupa Bankacılık Otoritesi(EBA), Avrupa Sistemik Risk Kurulu(ESRB) ve Finansal İstikrar Kurulu(FSB) ile birlikte bankaların, kripto varlıklar ile ilgili kuruluşlar da dahil olmak üzere, bankacılık dışı finansal kurumlarla olan bağlantılarını değerlendireceği bir soruşturma yürütme kararı aldı.

Avrupa Bankacılık Otoritesi(EBA) Başkanı José Manuel Campa, Financial Times’a verdiği röportajda yaptığı açıklamada, gerekli durumlarda bankalar il banka dışı finansal kuruluşların bir araya gelme durumunun belirlenmesi amacıyla banka dışı kuruşlara ait zincirlerin tamamını anlamaları gerektiğini belirtti.

Campa, krediler de dahil olmak üzere bankaların, banka dışı finansal kuruluşlara olan bilanço risklerinin zaten değerlendirmiş olduğunu , banka dışı kuruluşlara ait mevcut verilerin homojen olmaması nedeniyle belirsiz bir sektör olduğunu belirtti.

Financial Times’ın açıklamalarına göre banka dışı finansal kurumların sahip olduğu toplam varlık değeri yaklaşık 218 trilyon dolar değerinde ve bu miktar da dünyadaki finansal varlıkların neredeyse yarısı ediyor.

Avrupa Bankacılık Otoritesi(EBA), 2023 yılının Kasım ayında, kripto sektöründeki Kara Para Aklamayı Önleme(AML) ve Terör Finansmanıyla Mücadele(CFT) için yeni yönergeler önermişti. EBA, ödeme hizmeti ve kripto varlık hizmeti sağlayıcıları (CASP’ler) için AML/CFT kriterlerinin birleştirilmesini sunmuştu. Ayrıca CASP’lerin protokollerinin birlikte çalışabilirliğini artırarak, bilgilerin kesintisiz ve birlikte çalışabilir şekilde iletilmesini sağlamalarını zorunlu hale getirmeyi önermişti.


İlginizi çekebilir: Max Keiser: Solana İçin 20 Dolar Hedefi


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir