Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.410
% 0.58
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.410
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Enflasyonla Boğuşan Arjantin, Kripto Mağaralarına Yöneliyor!

Enflasyonla Boğuşan Arjantin, Kripto Mağaralarına Yöneliyor!

CryptoMarket’in stratejik ittifaklar yöneticisi Guillermo Escudero tarafından yapılan açıklamaya göre, kripto mağaraları gizli yerlerde faaliyet göstermektedir. Bu gizli borsalar, bireylerin yerel para birimlerini, başta USDT(Tether) olmak üzere, resmi döviz kurundan çok daha üstün oranlarda kripto para birimleriyle değiştirmelerine olanak tanır. Yerel bankaların resmi olarak dolar cinsinden işlem yapamadığı göz önüne alındığında, kripto cüzdanları dolara sabitlenmiş sabit paraları saklamak için popüler bir araç haline geldi.

İlginizi Çekebilir: Yeni Zelanda Merkez Başkanı’ndan Kripto Paralara Sert Eleştiri

Kripto mağaralarının ortaya çıkışı, 1980’lerde döviz kontrollerinin uygulanmaya başlamasıyla birlikte “finansal mağaraların” kurulmasına kadar uzanmaktadır. Bu kuruluşlar, düzenleyici kısıtlamaları aşmak için yeraltına inene kadar halka açık para borsaları olarak faaliyet gösterdi.

Arjantin’in “mavi dolar” olarak bilinen gayri resmi döviz kuru, şu anda yerel halka 1 dolar karşılığında 1,115 ARS sunuyor ve bu da resmi kurdan önemli bir sapma anlamına geliyor. Ulusal istatistik kurumu INDEC’e göre ülkenin enflasyon oranı 2023 yılında %211,4 gibi şaşırtıcı bir rakama ulaşarak son 32 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Yetkililerin bazı kripto mağaralarını soruşturmasına ve baskın düzenlemesine rağmen, bu mağaralar enflasyona maruz kalan pesolarını takas etmek isteyen yerel halk için bir can simidi olmaya devam ediyor. Escudero, bu durumu hükümetin, dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi ideal olarak serbest olması gereken para değişim piyasasına erişim konusundaki keyfi kısıtlamalarına bağlıyor.

Bununla birlikte, Başkan Milei‘nin liderliğinde para birimi kontrollerinin kaldırılması beklentisiyle, resmi kanallara erişim daha mümkün hale geldikçe kripto mağaralarına olan talep azalabilir. Yine de Escudero, Arjantin’deki yüksek vergi yükünün karaborsada faaliyet gösterme tercihini sürdüreceğini tahmin ediyor.

Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir