Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.913
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.913
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Endonezya Hükümetinden Kripto Açıklaması!

Endonezya Hükümeti son zamanlarda dünya genelinde artan kripto para ticaretini dikkate alarak 501 adet kripto para biriminin bir listesini yayınladı. Endonezya Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Düzenleme Kurumu’nun yayınladığı liste, SEC’in menkul kıymet olarak belirttiği koinlerden oluşuyor.

İlginizi Çekebilir: Bank Of China’dan Yeni Hamle!

Endonezya hükümeti artan kripto para regülasyonlarına ve yasal ticaret anlayışının benimsenmesine yönelik yapılan gelişmeleri titizlikle takip ediyor. Bu bağlamda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘nun kripto para yaptırımlarına uyan ülkeler arasında da ön sıralarda yer alıyor.

Wu Blockchaın:

Endonezya hükümeti, SEC tarafından menkul kıymet olarak tanınan,   BTC,ETH,LTC,SOL,ADA,XRP,DOT,SAND,UNI vb dahil olmak üzerere toplam 501 adet ticareti yapılabilecek kripto para listesini yayınladı.

Ticaret Bakanlığı’nın yayınladığı, ”2023 tarihli 4 Sayılı Emtia Ticareti Denetleme Kurumu Yönetmeliği” başlıklı belge sonrasında, Endonezya hükümetinin güvenilir ticaret anlayışına büyük önem verdiğini ve ileride ABD tarafından herhangi bir yaptırımla karşılaşmak istemediği belirtiliyor.

Endonezya, ülkedeki tek yasal para birimi olan Rupiah ile rekabet eden kripto para birimleri konusunda temkinli olmasına rağmen kripto varlıkları destekliyor. Bu da ileriye dönük olarak kripto paraların önünü açacak gibi duruyor. Her sene milyonlarca turiste ev sahipliği yapan ada ülkesi, ülkede yerli para biriminin kullanılmasını desteklese de kripto paraların ticaretinin kolaylaştırılması ve ülke içinde bir ödeme yöntemi olarak kabul edilmesi, ülkeyi ziyaret eden turistler açısından oldukça önem arz ediyor.

 


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version