Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.514
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.514
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Endonezya Devleti Tarafından Kripto Vergilerine Düzenleme

Endonezya

Endonezya Emtia Vadeli İşlemler Ticareti Düzenleme Kurumu, ülkedeki kripto para işlemlerinde uygulanan %0,1 sermaye kazancı vergisi ve %0,11 KDV’nin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yerel bir rapora göre, Endonezya’nın Bappebti olarak da bilinen Emtia Vadeli İşlemler Ticareti Düzenleme Kurumu’nun yöneticileri, hükümetin her kripto işlemi için uyguladığı %0,11’lik katma değer vergisi (KDV) ile birlikte kripto para işlemlerinden alınan %0,1 gelir vergisinin yeniden değerlendirilmesi çağrısında bulundu. Bappebti Piyasa Geliştirme ve Geliştirme Bürosu başkanı Tirta Karma Senjaya, bu talebin nedenini, kripto para birimlerinin yakın gelecekte Endonezya’nın geniş ekonomisinin önemli bir parçası haline gelmesi olarak açıkladı.


Bu yazıda dikkatinizi çekecektir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 2 Mart


Senjaya, kripto paraların finans sektöründe daha fazla yer edinmesiyle birlikte Vergiler Genel Müdürlüğü’nden bu vergilerin yeniden değerlendirilmesi konusunda kararlılık beklediklerini belirtti. Endonezya’daki kripto vergilerinin Ocak ayında hükümet gelirine yaklaşık 2,49 milyon dolar katkı sağladığı rapor edildi. Raporda, “Ocak 2024’te kripto para vergilerinden elde edilen gelir 39,13 milyar Rp’ye ulaştı” ifadesine yer verildi.

Bu vergilerin Endonezya’da yaklaşık iki yıldır uygulanmasına rağmen, Senjaya, diğer vergi yasaları gibi bunların da yıllık bir incelemeden geçmesi gerektiğini belirtti. Raporda, “Bu düzenlemenin bir yıldan fazla süredir yürürlükte olması nedeniyle değerlendirme gereklidir. Vergiler genellikle yıllık olarak değerlendirilir” denildi. Nisan 2022’de, Endonezya kripto yatırımlarına %0,1 sermaye kazancı vergisi ve %0,11 KDV vergisi uyguladı. Ülkenin bunu kripto paranın bir para birimi olmaması, ancak “Ticaret Bakanlığı tarafından tanımlanan bir emtia” olması nedeniyle yaptığı bildirildi.

14 Şubat’ta, cumhurbaşkanı adayı Prabowo Subianto ile yarışan başkan yardımcısı adayı Gibran Rakabuming Raka’nın oyların yaklaşık %58’ini alarak Endonezya başkanlığını kazandığı bildirildi. Raka, kısa süre önce siyasi partisinin Endonezya’nın genç nüfusuna kripto ve blockchain alanında fırsatlar sunmayı planladığını belirtti. Bu arada, 2021’de kripto sahiplerinin sayısının 11,2 milyondan 12,4 milyona %11’den fazla arttığı belirtildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir