Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.648
% 1.30
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.648
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Meme Coin Rallisi: Yaklaşan Altcoin Sezonunun Habercisi Olabilir!

Meme Coin Rallisi: Yaklaşan Altcoin Sezonunun Habercisi Olabilir!

Son zamanlarda, en büyük ve en eski kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), dijital varlık rallisinin liderliğini sürdürüyor. Ancak analistlere göre, daha küçük token’lar, yakında gerçekleşebilecek olan sözde “altcoin sezonu”nda öne çıkabilir.

BTC, zaten 2021’deki tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı ve bu hafta güçlü girişlerle birlikte 64.000 doları geçti. Yıl başından bu yana %48’lik bir artış gösterdi. Ancak geniş piyasa endeksi olan CoinDesk 20 Endeksi (CD20) gibi endeksler, aynı dönemde %33’lük bir artış gösterdi ve bu da altcoin sektörünün geride kaldığını gösteriyor.

İlginizi Çekebilir : Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 1 Mart

Ancak, K33 Araştırma analistlerinin Cuma günü piyasa raporuna göre, durum yakında değişebilir. Analistler, geçmişe dayanarak, altcoinlerin BTC’nin performansını yakalamaya başlayabileceğini belirtiyorlar. Kasım 2022’deki piyasa dipinden bu yana, bitcoin’in piyasa değeri, BTC ve ether (ETH) dışındaki tüm kripto paraların toplam değeri karşısında iki katına çıktı. Bu durum, analistlere göre, 2020’nin sonlarına doğru altcoinlerin BTC’ye yetişmeye başladığı döneme benziyor.

Bu hafta yaşanan “muazzam” meme coin rallisi, yaklaşan altcoin sezonunun “muhtemel erken bir işareti” olarak görülüyor. Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) gibi popüler köpek temalı token’lar bu hafta %40-50 kazanç sağlarken, daha yeni girişlerden bazıları, örneğin Pepe Coin (PEPE), Bonk (BONK) ve Dogwifhat (WIF), aynı dönemde fiyatlarını iki katına çıkardı.

Ancak rapora göre, altcoin sezonunun zamanlaması “riskli bir oyun” olabilir. Bitcoin ETF’lerinin kripto yatırım ortamını değiştirmesiyle, bitcoin’e akan paranın daha küçük varlıklara ne zaman sızacağı belirsiz. Swissblock analistlerine göre, altcoinlerin BTC’ye karşı performansının dip seviyelere ulaştığı bir tablo, altcoin fiyatlarının BTC’ye göre yükselmeye başlayabileceğini gösteriyor. Ancak, ETH’nin 3.500 dolarlık fiyat eşiğini aşması, altcoin sezonunun başladığını doğrulamak için ana bir sinyal olabilir.

Dünya’nın en büyük kripto etkinliklerinden olan TOKEN2049 yaklaşıyor! Etkinlik hakkındaki detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Buraya tıklayarak “COINENGINEER” kodu ile indirimli biletlere erişebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir