Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.944
% 3.15
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa DeÄŸeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.944
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa DeÄŸeri:
$2.31 T

Elon Musk’tan Esinlenen Meme Coin Son 36 Saatte 20x Artış Gördükten Sonra %95 Düştü

Elon Musk’tan esinlenerek yaratılan meme kripto para, 20x yükseldikten sonra nerdeyse %100 oranında düşüş yaşadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Elonomics isimli kripto para, oynaklığı bastırması beklenen bir rebase token’ı. Bu nedenle yaşanan dalgalanmalar, dikkat çekti.

Elonomics (ELONOM) meme parası, son 36 saat içinde, Elon Musk tarafından başlatılan herhangi bir Twitter fırtınasından daha fazla değişken piyasa hareketine sahipti. Musk’ın bu projeyle herhangi bir bağlantı kurmadığını belirtmekte fayda var. Bununla birlikte, aşağıdaki açıklamalı grafiğin zaman çizelgesi, son bir buçuk günde meydana gelen en yüksek ve en düşük değerleri gösteriyor.

Grafiği özetlemek gerekirse, 8 Kasım Pazartesi, gün sona ererken ELONOM meme başına 3,49 dolarda sabitti. 20 dakika sonra 77 doların üzerine çıktı. Beş saat içinde düştü ve ardından bir günden fazla bir süre 20 doların üzerinde seyretti. Meme, bu sabah saat token başına %28 artışla 38 doların biraz üzerine çıktı – altı dakika içinde değerinin yalnızca yüzde 95’ini kaybetti.

Bugünkü fiyat o zamandan beri birim başına 5 doların üzerine çıktı ve sabit kaldı. Yazının yazıldığı sırada hala hafif bir yükseliş vardı.

Ticaret hacminde ani artışlar, balina satışları ya da bu tür vahşi kırbaçları açıklayacak haberler de yoktu. Bu fiyat hareketini iki kat daha kafa karıştırıcı yapan şey, ELONOM’un oynaklığı yumuşatması beklenen esnek bir arz token’ı olması.

ELONOM meme, önceden belirlenmiş bir fiyat-arz oranı içinde kalmak için fiyat değişikliklerine dayalı olarak toplam dolaşımdaki arz miktarını otomatik olarak artırmak veya azaltmak üzere programlanmış esnek bir arz token’ıdır. Fiyatlar yükseldikçe veya düştükçe, cüzdanlardaki arz, oranın statükosunu korumak için orantılı olarak yön değiştirir. Algoritmanın seğirmesi ve hala geliştirme aşamasında olması olasıdır, bu da bu içsel aşırı düzeltmelere neden olur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir