Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.215
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.215
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Elon Musk, OpenAI’yi Dava Açtı

Elon Musk’ın 2018’de OpenAI’den ayrılmasından bu yana, şirketle ve CEO’su Sam Altman ile olan ilişkisi kötüye gitmiş durumda.

Musk, kamuoyuna yaptığı açıklamalarda, OpenAI’nın ayrılığından bu yana izlediği yolun, özellikle kurulduğu kar amacı gütmeyen modelden uzaklaşmasının hoşuna gitmediğini açıkça belirtti. Bugüne kadar, Tesla’nın kurucusunun müdahaleleri genellikle X’teki laf kalabalığı ile sınırlıydı. Ancak şimdi, Musk, OpenAI’ın mevcut liderliğiyle olan anlaşmazlığını mahkemeye taşıdı.

Sam Altman ve Gregory Brockman, OpenAI Kuruluş Anlaşması’nı İhlal Etmekle Suçlanıyor 29 Şubat Perşembe günü yapılan bir şikayette, Musk, Altman ve diğer OpenAI kurucu ortağı Gregory Brockman’ın, OpenAI‘nın başlangıçta 2015 yılında kurulduğunda tümüyle anlaştıkları şartları ihlal ettiğini iddia etti.

“SEC Bu Yıl Ethereum Spot ETF’lerini Onaylamayabilir”

O zamanlar, Musk, sorumlu yapay zeka sistemleri geliştirmek için kurulan bir kar amacı gütmeyen araştırma kuruluşu olan projeye önemli bir yatırım yaptı.

Ancak OpenAI’nın 2019’da kar amacı güden bir şirket olarak kurulmasından sonra, Musk, Altman ve Brockman’a karşı sözleşme ihlali davası açtı.

Şikayette, OpenAI’nın kuruluş anlaşmasının, Microsoft ile olan ilişkisine atıfta bulunularak, “baş aşağı döndüğü” iddia ediliyor.

Orijinal, kar amacı gütmeyen ve açık kaynak ilkelerine aykırı olarak, yeni OpenAI’ın “dünyanın en büyük teknoloji şirketinin kapalı kaynaklı fiili bir yan kuruluşuna dönüştüğü” iddia ediliyor.

“GPT-4’ün tamamen kapalı bir model olduğunu” gözlemleyen şikayette, “bu durumun ‘açık yapay zeka’nın tam tersi olduğu” iddia ediliyor. İlk başta girişim yapılan ruhun aksine diyerek ekliyor:

“Microsoft, GPT-4’ü halka satıp büyük bir servet kazanma potansiyeline sahip, ki bu, OpenAI’ın teknolojiyi halka ücretsiz sunması gerektiği gibi, mümkün olmazdı.”

Altman’ın artan hukuki sorunları Musk’ın dava açmasının yanı sıra, Sam Altman, OpenAI yatırımcılarını tamamen şeffaf olmamakla suçlanarak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından da soruşturuluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir