Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.968
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.968
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Elon Musk Bitcoin İçin Verdiği Sözü Tutacak Mı?

Elon Musk Bitcoin İçin Verdiği Sözü Tutacak Mı? Elon Musk’ın Bitcoin (BTC) madenciliğinde kullanılan enerjinin yenilenebilir kaynaklardan geldiğinde Tesla’nın BTC ödemelerini kabul etmeye başlayabileceğini belirttiği zamanı hatırlatan bir habere göre, BTC madenciliği, yüksek enerji tüketimi ve karbon ayak izi konularındaki eleştirilere rağmen çevre dostu bir döneme girebilir.

Bloomberg’in kripto para piyasası analisti Jamie Coutts tarafından hazırlanan yeni bir rapor, bu eleştirilere meydan okuyor ve Bitcoin madenciliğinin daha çevre dostu hale geldiğini gösteriyor. Coutts’a göre, madenciler artık fosil yakıtın daha az yoğun olduğu bölgelere kayıyor ve daha sürdürülebilir çözümler olan şebeke dışı güç ve ‘gas flare’ gibi yöntemleri benimseyerek Bitcoin madenciliğinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı %50’nin üzerine çıktı.

Bu eğilim, madencilerin işlem gücünü ölçen ağın hash oranının artmasına rağmen, Bitcoin madenciliğinden kaynaklanan karbon emisyonlarının azalmasına neden oldu.

Dikkatinizi çekebilir: Bitcoin’de Son Durum!

Jamie Coutts, iddialarını desteklemek için Cambridge Üniversitesi, Coin Metrics ve iklim teknolojisi alanında faaliyet gösteren Daniel Batten’ın verilerine atıfta bulunuyor. Coutts, Coin Metrics’in madencilik sürecinde kullanılan ASIC makinelerinin daha doğru bir şekilde değerlendirilmesinin ardından Cambridge Üniversitesi’nin Bitcoin madenciliğinden kaynaklanan 2022 elektrik tüketimi tahminini 105.3 terawatt-saat (TWh) seviyesinden 95.5 TWh’ye revize ettiğini belirtiyor.

Ayrıca, Batten, Cambridge modelinin yeni sürdürülebilir enerji kaynaklarını ve son üç yıldaki büyük coğrafi değişiklikleri göz ardı ettiğini belirtiyor. Analist, Çin’in 2021 ortalarında madencilik yasağı nedeniyle hash oranının geçici olarak düştüğünü, ancak Bitcoin madenciliğinden kaynaklanan emisyonların %37.5 oranında azaldığını ve hash oranının ise dört kat arttığını tahmin ediyor.

Coutts, düşen emisyonlar ve yükselen hash oranının, Bitcoin madenciliğinin bileşiminde giderek daha fazla yenilenebilir enerji kullanıldığını gösterdiğini savunuyor. Ayrıca, BTC madenciliğinin rüzgar ve güneş enerjisi kullanım maliyetlerini de azaltabileceğini ifade ediyor. Musk, BTC madenciliğinde yenilenebilir enerjinin payının %50’yi aşmasının ardından Tesla’nın BTC ödemelerini kabul etmeye yeniden başlayabileceğini söylemişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir