Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$59.554
% 6.05
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 59.554
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

El Salvador Yeniden Kar Ediyor!

Nayib Bukele – El Salvador Devlet Başkanı, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ülkenin Bitcoin yatırımlarının kâr ettiğini duyurdu. Bukele,

“Kayıplarımızla alay eden ve Bitcoin’in o dönemki fiyatına göre yazılan binlerce makaleden sonra…
Mevcut fiyatlarla Bitcoin’lerimizi satarsak, yatırımlarımızın yüzde 100’ünü kazanmakla kalmayıp aynı zamanda an itibariyle 3.620.277,13 USD kâr etmiş oluyoruz.”

ifadelerini kullandı.

Bukele, ellerindeki varlıkları satmak gibi bir niyetlerinin bulunmadığını, ilerleyen dönemlerde de volatilitenin devam edeceğini bildiklerini ve son olarak bu etmenlerin hiçbirisinin uzun vadeli yatırım stratejilerini etkilemeyeceğinin altını çizdi. Bukele ayrıca konuyla ilgili alay eden muhaliflerin özür dilemesi gerektiğini ve El Salvador’un kâr ettiğini kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

Dikkatinizi çekebilir: İtalyan Bankası Kriptoya Adım Atdı!

Bukele’nin açıklamaları, Bitcoin’in fiyatındaki son yükselişin ardından geldi. Bitcoin, 2022’nin sonlarında büyük bir düşüş yaşadıktan sonra, 2023’ün başlarında toparlanmaya başladı.

Nayib Bukele, El Salvador’un Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülke olduğunu belirtmişti. Ülke, 2021 yılından bu yana Bitcoin satın almakta ve bu konudaki yatırımlarını sürdürmekte.

Bukele’nin açıklamaları, El Salvador’un Bitcoin yatırımlarının başarılı olduğunu gösteren bir işaret olarak yorumlanıyor. Ancak, Bitcoin’in fiyatındaki volatilite nedeniyle, bu yatırımların uzun vadede başarılı olup olmayacağı henüz belli değil.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir