Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.964
% 1.54
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.964
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Crypto.com EMI Lisansı Aldı!

Kripto borsası Crypto.com, Birleşik Krallık’ın mali düzenleyicisi olan Mali Davranış Otoritesi’nden Elektronik Para Kurumu olarak yetki aldı.

EMI lisansı, Crypto.com’un Ağustos 2022’de FCA’ya bir kripto varlık işletmesi olarak kaydolmasının sonra geldi. Cryptoasset Register, kara para aklama ve terör finansmanıyla mücadele uymuna odaklanarak Birleşik Krallık’ta kripto varlık faaliyetleriyle uğraşan firmaları hedef alıyor.

EMI lisansı diğer lisanslara göre daha geniştir ve firmaların elektronik para basmasına ve yönetmesine ve daha geniş bir yelpazede finansal hizmetler sunmasına olanak tanır.

Yapılan açıklamaya göre kayıt, Crypto.com’un Birleşik Krallık’ta yerelleştirilmiş bir e-para ürünleri paketi sunmasına olanak tanıyor.

EMI lisansı alma konusunda Coinbase ve Gemini gibi diğer kripto firmalarıyla birlikte çalışıyor. Aave’nin Birleşik Krallık’taki ticari kuruluşuna da 2020 yılında bir EMI lisansı verildi ve rakibi olan kripto borsası Kraken, Eylül ayında İrlanda’da EMI yetkilendirmesi ve İspanya’da Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcı kaydını aldı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, “Birleşik Krallık, işimiz ve daha büyük sektör için son derece önemli bir pazara sahip ve olmaya devam ediyor” dedi. “Kripto için sorumlu inovasyon konusundaki kolektif arayışımızda FCA’daki küresel bir düzenleyici liderle işbirliği yapmaya devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Böylelikle Crypto.com bu lisansı alarak diğer Kripto borsalarına göre Birleşik Krallık’ta büyük bir pazara sahip olabilecek. Ayrıca e-para basma gibi birçok ayrıcalıktan bu lisans sayesinde yapabilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir