Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.242
% 1.91
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.242
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ekonomistler: Altın 2. Çeyrekte Bu Seviyelerde Olabilir!

2022’nin ilk çeyreği sonlandı, bu nedenle yatırımcılar ikinci çeyrekte altın fiyatının hangi yöne gideceğini merak ediyor. Altın, 2022’nin ilk çeyreğinde Rusya ve Ukrayna savaşı dolayısıyla ivme kazansa da, Mart ayının sonlarına doğru geri çekilmeler yaşadı ve rekor kıramadı. Peki, şimdi neler bekleniyor?

Birinci çeyrekte altında neler yaşandı?

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere altın, 2022’nin ilk çeyreğinde, özellikle Şubat sonu ve Mart başı sırasında rekor seviyelere doğru yükselmeye başladı. Bunun arkasında, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimi bulunuyordu. Bu durum yatırımcıları güvenli liman aramaya itti ve bu statüdeki altın, hemen ivme kazandı. Ancak, ateşkes söylentileri gibi gelişmeler bu olayın altın piyasasındaki rolünü kısıtladı ve değerli metal geri çekildi.

Ons altının fiyatı, yazım sırasında 1.922 dolardan el değiştiriyor ve bir süredir 1.940 doları aşamıyor. Mart ayının ortalarında 2.000 dolar seviyelerinden el değiştiriyordu. Gram altın ise, ons altınla paralel bir şekilde giderek 911 liradan el değiştiriyor ve yüzde 0.8’lik bir değişim yaşamış gibi görünüyor. Peki, altın için yükseliş yeniden yaşanacak mı? Yaşanacaksa ne zaman yüksek seviyeler görülecek?

Citibank ekonomistleri: Altın 2.100 doların üzerine çıkabilir

Eğri düzleşme dönemleri genellikle değerli metallerin performansının daha yüksek olmasına yol açmıştır. Citibank’taki ekonomistler, altının önümüzdeki aylarda 2.100 doların üzerine çıkmasını bekliyor. Analistlere göre makro zemin, değerli metal için yatırımcı girişlerini destekliyor. Ünlü finans kurumunun ekonomistleri, yeni raporlarında aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

Kıymetli metaller sektörü, 6 milyon yıllık getirilere dayalı olarak, önemli eğri düzleşme dönemleri sırasında diğer emtia sektörlerinden daha iyi performans gösterme eğilimindedir. Fiyatların, 2022’nin ikinci ve üçüncü çeyreğinde 2.100 doların üzerinde yeni nominal rekorlar kırabileceğine dair olasılığın 50/50’den biraz daha yüksek olduğuna inanıyoruz. Yükselen jeopolitik riskler, Çin’deki COVID-19 endişeleri ve güçlü enflasyon verileri, makro zemini en azından kısa vadede değerli metal için yatırımcı girişlerini destekleyen bir duruma çevirmeye devam etmeli.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir