Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.329
% 2.52
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.329
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ege Seramik, yatırımcıların talebi üzerine ek açıklama yaptı

Investing.com – Ege Seramik Yönetim Kurulu, 26 Eylül tarihli toplantısında “Tasarruf Tedbirleri Alınması, Verimsiz ve Üretim Siparişi Bulunmayan Üretim Hatlarının Geçici Olarak Üretime Kapatılması” yönünde karar aldığını duyurdu.

Şirket, yatırımcılarından gelen talep üzerine Kamuyu Aydınlatma Platformuna ek bilgi verilmesine karar verdi.

Buna göre önceki açıklamada belirtildiği üzere Ege Seramik, azalan siparişlere bağlı olarak mamul stoklarındaki artışın azaltılarak üretim/stok dengesini korumak amacıyla, üretim hatlarının bir kısmında 1 Ekim 2022 tarihi itibarıyla üretime geçici olarak ara verileceğini ve bu tesislerin bakıma alınacağını duyurdu.

Üretime ara verilmesine bağlı olarak şirket, 2022 yılının son çeyreğinde üretimin 1,5 milyon m2 üretim azaltacak olup fabrikanın son üç aylık üretim kapasitesine göre; yaklaşık %25, yıllık kapasitesine göre ise %6 azalış gerçekleşeceği öngörülüyor.

Ege Seramik, açıklamasında son alınan kararın dışında kamuya açıklanmamış herhangi bir özel durumu bulunmadığını söylerken şirketin faaliyetlerinin devam ettiğini bildirdi.

EGSER hissesinde son durum

Ege Seramik tarafından 26 Eylül’de seans kapanışı sonrası yapılan açıklamanın ardından dün EGSER hissesi, taban fiyatından işlem görerek 32 TL’ye geriledi. 

Dünkü negatif fiyat hareketinin ardından hisse fiyatı, Eylül ayında %3,38 gerileyerek ayın dip seviyesine ulaştı. EGSER hissesi, yılbaşından bu yana ise %129 değer artışıyla devam ediyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir