Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.762
% 4.66
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.762
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Fransa’nın endüstriyel üretimi de Euro Bölgesi’nin kasvetli görünümünü destekledi

Euro Bölgesi’nden gelen ekonomi haberleri, Cuma günü de kötü sinyaller vermeye devam ederken Fransa, sanayi üretiminde son 19 ayın en ciddi düşüşünü bildirdi.

İstatistik ofisi INSEE’ye göre Fransa’da üretim, Eylül ayına kıyasla %2,6 daralırken bu, büyük ölçüde enerji sektöründeki %7,6’lık düşüşten kaynaklandı. Bu durum, bu yıl ülkenin nükleer enerji üretimiyle ilgili düşüş yönlü bir dizi revizyon ve daha da önemlisi, en büyük rafinerilerinden bazılarında uzun süredir devam eden ve üretimi %46 oranında azaltan grevin etkisi ile tutarlı.

Ülkenin uzun süredir sıkıntı çeken otomobil endüstrisi de aylık %5,8’lik düşüşle mücadele etmeye devam etti. Fransa’nın otomobil fabrikalarındaki üretim pandemi sırasında çöktü ve o zamandan beri tedarik zincirinde yaşanan darboğazlar ve uzun vadeli maliyet sorunları nedeniyle ikna edici bir şekilde toparlanamadı. Üretim, COVID-19 patlak vermeden hemen önce bulunduğu seviyenin hâlâ %20 civarı altında.

Market Securities’in baş ekonomisti ve stratejisti Christophe Barraud, “Dördüncü çeyrekte GSYİH’nin daralabileceğini gösteren bir sinyal daha.” şeklinde bir tweet attı.

Bu rakamlar öncesinde Euro Bölgesi’nin en büyük ikinci ekonomisi, tüketici harcamalarının Ekim ayında enflasyona göre düzenlenmiş bazda %2,8 oranında düştüğünü raporladı.

Daha önce Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisi Almanya da ihracatın dördüncü çeyreğe zayıf bir başlangıç yaptığını ve Eylül ayına göre %0,6 oranında düştüğünü açıklamıştı. Bu, aylık bazda üst üste ikinci düşüştü ve alışılmışın aksine Eylül ayı rakamları da ilk başta bildirilen %0,5 yerine %0,7’lik bir düşüş gösterecek şekilde düşüş yönlü revize edildi.

Bununla birlikte ticaret dengesi; büyük ölçüde petrol ve gaz fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle ithalatta daha ciddi bir düşüş yaşanması ile iyileşme gösterdi. Böylece normal zamanlarda büyümenin önemli bir motoru olan ülkenin ticaret fazlası, 6,9 milyar euro (1 euro= 1,0529 dolar) ile Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir