Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.300
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.300
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ECB Yetkilisi Kriptonun Zararlı Olduğunu Söyledi!

ecb

ECB yetkilisi Fabio Panetta’nın söylemlerine göre, kriptonun volatil olması ve blockchain özellikleri bu işi kumar haline getiriyor.

İlginizi çekebilir: SBF Tarafından Yapılan Teklif, Mahkemece Reddedildi!

Avrupa Merkez Bankası ‘nın (ECB) yönetim kurulu üyesi olan Panetta, kriptonun kumar oynamakla eş değer olduğunu söyledi. 23 Haziran’da bir konferansta konuşan Panetta, kripto varlıklarının volatil yapısının onları bir kumar oyunu olmaya ittiğini aktardı. Ayrıca Fabio Panetta, siyasilerin kriptoyu desteklerken temkinli olmasını da istedi.

ECB yetkilisi, konuşmasında şu sözleri de ekledi: “Düzenleyici önlemler alınmadığı sürece kriptoda daha fazla sıkıntı yaşanabilir.”

Konuşmayla alakalı ECB flood’una buradan ulaşabilirsiniz;

Bunun yanı sıra Panetta kriptonun güvenli, merkeziyetsiz ve ölçeklenebilir olmasının neredeyse imkansız olduğu sözlerini de sarf etti. Kendisi, FTX çöküşü ve Binance davalarını örnekleyerek bu sözlerine bir dayanak bulmaya çalıştı.

Yetkili ayrıca, “Kripto meraklıları, yeni teknolojilerin finansal riskleri ortadan kaldırmadığını bilse fena olmaz” dedi.

Ek olarak Panetta, ECB’nin yaptığı dijital euro atılımlarının bir kısmını desteklemiş bulunuyor.

Sonuç olarak: Bu konuşmadan sonra düzenleyici önlemler ECB tarafından arttırılabilir gibi duruyor. Bunun yanı sıra siyasilere de bir çağrı yapan Panetta, onlardan da bir destek alabilir. Ayrıca Panetta, dijital euro’ya kriptodan daha olumlu bakıyor. Bu da kriptonun 2. plana atılmasına bir sebebiyet verebilir. İlerleyen zamanlarda ne olacak, Panetta sözlerinin arkasında duracak mı veya bir destek alacak mı hep birlikte göreceğiz.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir