Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.728
% 1.51
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.728
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

dYdX, Kanadalı Kullanıcılar İçin Kapandı

dYdX

Kripto para türevleri borsası dYdX, Kanada’daki kullanıcılarının hesaplarını kapatma kararı aldı. Şirket, 7 Nisan tarihli bir blog yazısında, Kanadalı kullanıcıların hesaplarını kapatma kararı aldığını ve bu işlemi 14 Nisan’a kadar tamamlamayı planladığını açıkladı. Borsa, Kanada’daki düzenleyici iklimin zamanla değişerek ülkedeki hizmetleri sürdürmelerine olanak sağlayacağını umduklarını belirtti.

Alınan bu karar, Kanada Menkul Kıymetler İdarecilerinin ülkedeki kripto borsalarının kayıt gereklilikleri için ek kısıtlamalar getirmesi sonrası geldi. Yeni kurallar, platformların “Kanadalı müşterilerin, kendisi bir menkul kıymet ve/veya türev olan herhangi bir kripto varlığını satın almak ve satmak için kripto sözleşmelerine girmelerine izin vermesinin yasaklanmasını” gerektiriyordu.

dYdX’in bu hamlesi, Kanadalı kullanıcıların kripto para ticareti yapmasını engelleyen bu yeni düzenlemelere uyum sağlamak için yapıldığı düşünülebilir. Ancak borsanın açıklamasında, Kanada’daki düzenleyici iklimin zamanla değişebileceğine dair umut verici bir ifade yer aldı.

Bu karar, Eylül 2022’de yaşanan bir olayın da hatırlatılmasına neden oldu. Birçok dYdX kullanıcısı ve kripto alanındakiler, canlı bir web kamerası görüntüsü kullanarak birinin kimliğini doğrulamak için 25 $ para yatırma bonusu sunan merkezi olmayan borsanın bir promosyonunu eleştirmişti. Borsa daha sonra, öne sürülen bazı gizlilik endişelerinden ziyade “yoğun talebi” gerekçe göstererek programı sonlandırmıştı.

Kanada’daki kripto para borsaları, düzenleyicilerin getirdiği kısıtlamalar nedeniyle son zamanlarda zorluklar yaşamaktadır. Ancak düzenleyicilerin, kripto para birimleri ve diğer dijital varlıkların ticaretini daha sıkı bir şekilde denetlemesi, sektördeki dolandırıcılık ve kötüye kullanım risklerini azaltabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

dYdX, Kanadalı Kullanıcılar İçin Kapandı” te bir düşünce

  1. Seyfettin Kidil diyor ki:

    Türkiye’de kitle fonlamanın geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Bir süredir inceliyorum baya ilginç fikirler var. Mesela Valufy adında bir girişim buldum baya enteresan. Vaktiniz olursa bir bakın derim.

    • CM Yunus Taşlı diyor ki:

      Türkiye de yapılan kitle fonlamaları çok kaliteli olmuyor maalesef ki. Bizler de insanların bilinçli yatırımcı olması için eğitimler vermeye çalışıyoruz ☺️

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir