Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.778
% 0.40
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.778
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Dünyaca Ünlü Analistler: Altın Haftaya O Rakamlarda Olabilir! 

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, bu hafta gerçek hatanın enflasyonu kontrol altına alamamak olduğunu kabul etti. Bununla birlikte altın piyasaları, Federal Rezerv’in sıkılaştırma tarafında hata yapmasını bekliyor.

Analistler, altın konusunda genel olarak tarafsız

Resesyon korkuları ve şahin Federal Rezerv bu yıl volatilite nöbetlerini tetikledi. Öyle ki S&P 500 1970’den bu yana yılın en kötü yarısını yaşıyor. Bitcoin on yıldan fazla bir sürenin en büyük üç aylık düşüşünü gördü. Ancak altın, yılın başından bu yana değerli metalin sadece %1 düşmesiyle istikrarlı bir seyir izliyor.

Analistler, sarı metalin değer depolama konusunda ‘muhteşem bir iş’ yaptığına inanıyor. Ancak daha fazla ABD verisi enflasyonun zirve yaptığını ve büyümenin yavaşladığını gösterene kadar birçoğu değerli metal konusunda tarafsız. Bu hafta birçok yatırımcıyı temkinli tutan manşet, Powell’ın ABD merkez bankasının işleri çok ileri götürebileceğini belirtmesiydi. Bu kapsamda Powell, potansiyel olarak fiyat istikrarı için bir resesyon riskini alabileceğini işaret etti.

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere Jerome Powell, ECB’nin Merkez Bankacılığı Forumu’ndaki politika panelinde konuşma yaptı. Konuşmasında, yapılacak en büyük hatanın fiyat istikrarını yeniden sağlayamamak olacağını söyledi. Powel, “Çok ileri gitme riski var mı? Elbette bir risk var. Ancak ekonomi için en büyük risk bu değil,” ifadelerini kullandı.

Edward Moya: Altın için görünüm hala yatay

OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, piyasadaki gelişmelere ilişkin bir demeç verdi. Moya, birçok yatırımcının artan resesyon çağrıları ışığında yılın ikinci yarısında portföylerini yeniden dengelemesinin altını okumayı zorlaştırdığını söylüyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Başkalarından, altının burada daha fazla satış baskısına karşı savunmasız olabileceğine dair bazı çağrılar var. Yani dolar oldukça desteklenmeye devam ederse. Piyasanın gerçek görüşlerini değerlendirmek zor. Önemli bir yeniden pozisyon alma görüyoruz. Ancak altın için görünümün hala yatay.

“Henüz bir netlik olmadığı için dalgalı bir dönemdeyiz”

Ayrıca Edward Moya, önümüzdeki hafta, Fed üyelerinin enflasyonun soğumaya başladığı konusunda daha iyimser olduklarına dair herhangi bir işaret görüp görmeyeceğimize odaklanılacağını kaydediyor. Moya, yavaşlamanın ekonomiyi tahmin edilenden biraz daha hızlı vurduğuna dair işaretler olduğunu da sözlerine ekliyor. Bu bağlamda analist, şunları söylüyor:

Enflasyon zirvesinin gerçekleştiğini gösteren verileri gerçekten görmemiz gerekiyor. Bu soru tek bir veri noktası tarafından yanıtlanmayacağı için dalgalı bir dönemdeyiz. Birkaç rapor görmemiz gerekiyor. Ve kurumsal Amerika’dan haber almanız gerekiyor. Ancak, şu anda durum böyle değil.

Sean Lusk: Altın için sorun, tüm rallilerin satılması

Walsh Trading eş direktörü Sean Lusk verdiği bir demeçte, Mart ayında 2.000 dolara dokunduğundan bu yana altının ‘rallileri sat’ türünde bir trade’de sıkışıp kaldığını söylüyor. Lusk, görüşlerini şu şekilde açıklıyor:

Altın için sorun, Fed’in oldukça şahin olması nedeniyle tüm rallilerin satılması. Ekonomik görünüm bu kadar belirsizken, burada değerli metale talep yoktur. Ayrıca, enflasyonun zirve yapıp yapmadığına dair farklı yaklaşımlar var.

Walsh Trading direktörüne göre, altın fiyatı bu rotayı izleyebilir

Sean Lusk’a göre, bu ortamda, altın birkaç hafta daha bir sıçrama görmeyecek. Bu nedenle Lusk, daha fazla fiziksel altın alınacağı daha iyi bir mevsimsel zaman çerçevesi bekliyor. Temmuz ortası-sonuna kadar yukarı yönlü hareket için şunları işaret ediyor. Yazın ikinci yarısında ve İşçi Bayramı hafta sonlarına doğru fiziksel talebin arttığını kaydediyor. Lusk, seviye olarak şu tahminlerini paylaşıyor:

1.782 dolar seviyesi Mayıs ayının en düşük seviyesi. Bunu aşarsak, bir sonraki hedef Noel öncesi en düşük 1.760 dolar ve ardından 1.730 dolar. Bir sıçrama görene kadar gittiğimiz yerin orası olması mümkün.

“Sarı metal için 1.785 dolarda büyük bir destek var”

Edward Moya, 1.785 dolar seviyesini izliyor. Ayrıca, bu aralık civarında önemli bir desteğe atıf yapıyor. Buradan hareketle şunları söylüyor:

Gelecek hafta trade’de altın için çirkinleşirse, 1.785 dolarda büyük bir desteği olması gerekir. Doların zirvesi gerçekleşebileceği için bunun geçerli olması mümkün.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir