Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.068
% 2.14
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.068
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Drift Protocol Projesi Nedir? Ne İşe Yarar?

Drift Protocol

Drift Protocol, Solana’ya zincir üstü çapraz marjlı kalıcı vadeli işlemler getirmeyi amaçlayan vadeli bir DEX platformudur. İçerisinde yaklaşık 25 adet işlem paritesi bulundurur.

İlginizi çekebilir: Kolay Kripto İşlemleri: Robinhood ve MetaMask Entegrasyonu

Coingecko verilerine göre Drift Protocol son 24 saatte 30 milyon dolardan fazla işlem hacmine ulaşmıştır. Ayrıca platformun en çok kullanılan işlem paritesi 24 saate 19 milyon dolar ile SOL/USDC paritesidir.

Drift Protocol Ne İşe Yarar?

Proje geliştiricileri vadeli merkeziyetsiz (DEX) ticareti en iyi şekilde yapmayı hedeflemektedir. Ayrıca traderlar için tamamen ileri teknolojiye sahip ve hızlı bir platform olmayı misyon edinmişlerdir.

Ek olarak, Drift Protocol düşük işlem ücretleri, şeffaflık, herkesin erişimine açıktır. Yani platformda her kullanıcı Liquidator Bot çalıştırabilir.

Drift V0 Nedir?

Proje, düşük işlem ücretleri ve hızlı olma özelliğini yüksek bant genişliği, 1 saniyeden daha düşük blok süreleri sunarak gerçekleştirir. Bununla tam zamanlı güncel verileri de elde etmek mümkün hale gelir. Aşağıdaki görselde Drift Protocol‘ün açıkladığı Devnet versiyonun görebilirsiniz:

Drift V0 Nedir

Bunların yanı sıra platformdaki bazı özellikler şu şekildedir.

  • Trading: Drift kullanıcılara emirlerini kolaylıkla iptal edebilme imkanı sağlar.
  • Çapraz Marjin (Cross Margin): Marjı tüm pozisyonlara ihtiyacı kadar dağıtır ve bu sayede likidasyonları önlemeye çalışır.
  • Likidasyon (Liquidations): Drift, kullanıcıların tamamen likidasyona uğramaması için Liquidator Bot geliştirmiştir ve bir Sigorta Fınu oluşturmuştur.

Ayrıca proje Devnet aşamasını başarıyla geçtikten sonra Mainnet aşamasında da ciddi başarılar elde ederek günlük 30 milyon dolardan fazla platform içi hacme ulaşmıştır.

Yatırımcıları

Proje, Seed (Tohum) Turunda 3.8 milyon dolar toplamıştır. Aralarında Multicoin Capital, LedgerPrime, JumpCapital, QCP Capital gibi şirketler ve Dom Tsang (Solana), Zhuoxun Yin (Coinbase/dydX), Julian Koh (Ribbon Finance) yatırımcılar bulunmaktadır.

Drift Protocol Yatırımcıları

Drift Protocol Platform Verileri

Platformda 25 adet vadeli işlem paritesi bulunmaktadır. Market paritesine göre hacim yüzdeleri şöyledir:

  • SOL-PERP (%61.15)
  • BTC-PERP (%18.29)
  • ETH-PERP (%17.55)
  • SUI-PERP (%0.98)
  • Others (%1.32)

Ayrıca platformun güncel verilerine Coingecko sitesinden ulaşmak için tıkla.

Drift Token Nereden Alınır? Airdrop İmkanı Var Mı?

Projenin bu konuda resmi bir açıklaması bulunmamaktadır. Ancak platform kullanıcılarına ileride dydX platformunda olduğu gibi Airdrop verilme ihtimalini değerlendirdiğimiz Coin Mühendisi youtube videomuzu izleyerek işlemler yapabilirsiniz.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Drift Protocol Projesi Nedir? Ne İşe Yarar?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir