Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.743
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.743
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Güney Kore Web3 Devi, İnceleme Altında!

Güney Kore Web3

Güney Kore Web3 Devi, İnceleme Altında! Son gelişmeler, kripto para ve oyun topluluklarında dalgalar yaratan bir gelişme olarak, Güney Kore’nin önde gelen Web3 oyun geliştiricisi olan Wemade’i yasal bir incelemenin merkezine yerleştiriyor. 1.6 trilyon Kore wonu (yaklaşık olarak 1.2 milyar dolar) piyasa değeri ile şirket, Güney Koreli haber kaynaklarına göre, yerel savcılar tarafından yoğun bir inceleme altında olduğu bildiriliyor.

İncelemenin özü, düzenleyici gereksinimlerin kaçınılmasıyla ilgili adaletsiz kazanç iddialarına odaklanıyor. Munhwa’nın yerel haber kaynağına göre, Wemade’nin, otoritelerle kayıt olma gerekliliği olan sanal varlık hizmet sağlayıcılarının düzenlemeleri atlatma şüphesi altında olduğu bildiriliyor.

Güney Kore düzenlemeleri, kripto hizmet platformlarının faaliyetlerini kaydetmelerini ve raporlamalarını gerektirir, ancak kullanıcılara özel anahtarlar sağlayarak varlık üzerinde kontrol sağlamayan platformlar için istisnalar bulunmaktadır. Wemade, başlangıçta bir oyun geliştirici olarak adını duyurdu ancak daha sonra kendi token’ını (WEMIX) ve blok zinciri ana ağını oluşturmak için adım atmıştır ve bu nedenle bu raporlama gereksinimlerini yerine getirmekle yükümlü olmadığını savunmaktadır.

Güney Kore Web3

Savcılar, Wemade’e bağlı merkezi olmayan borsa PNIX ve dijital varlık depolama sistemi Play Wallet’in düzenleyici standartlara uyup uymadığını araştırıyorlar. Özellikle, soruşturmacılar, PNIX ve Play Wallet hizmetlerinin, Munhwa’ya göre kullanıcılara özel anahtarlar sağlamayan platformlar için gereken raporlama yükümlülüklerini atlatıp atlatmadığını belirlemeye çalışıyorlar.

İncelemeye bir başka katman ekleyen, yerel finans sektörünün denetleyicisi olan Finansal İstihbarat Birimi’nin de benzer şikayetler aldığı ve Wemade üzerinde bağımsız bir soruşturma başlattığı bildirildi, Munhwa tarafından bildirildi.

Bu iddialara yanıt olarak, Wemade’in WEMIX ekibi resmi bir duyuru yayınladı ve PNIX DEX ve Play Wallet hizmetlerinin uygunluk gereksinimlerine tabi olmadığını belirtti. Açıklama, Play Wallet’in ekip tarafından kullanıcıların özel anahtarları veya varlıkları üzerinde kontrol sağlamadığı bir merkezi olmayan bir hizmet olarak çalıştığını açıkladı. Ayrıca, ekip, PNIX’in sadece alım satım emirlerini işleyen bir merkezi olmayan bir işlem platformu olarak faaliyet gösterdiğini ve varlıkların operatörün elinin dışında akıllı sözleşmelerde saklandığını vurguladı.

Dikkatinizi çekebilir: Binance Launchpool Projesi Pixel Nedir?

Ancak, bu iddialara rağmen, açıklama iki hizmetin kullanıcılara özel anahtarlar sağlayıp sağlamadığını açıkça belirtmedi ve devam eden soruşturma ortamında soru işaretleri bıraktı.

Gelişen bu olay, evrilen Web3 teknolojileri, düzenleyici çerçeveler ve yükselen kripto manzarası arasındaki karmaşık etkileşimi vurguluyor. Otoriteler Wemade’in faaliyetlerini daha yakından inceledikçe, soruşturmanın sonucu şüphesiz kripto ve oyun endüstrileri üzerinde yankılanacak, gelecekteki düzenleyici dinamikleri ve piyasa duygularını şekillendirecek düşüncesinde.

Coin Mühendisi Katıl üyelerine özel ayrıcalıklar için, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil ol.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir