Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.958
% 2.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.958
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Dolardaki sert kayıpla euro, sterlin ve yen son ayların en yüksek seviyesine çıktı

Investing.com – Döviz piyasası dolarda yaşanan sert düşüşün etkisiyle haftanın son işlem gününde oldukça hareketlendi.

Euro, 3 ayın zirvesine çıktı

Euro/dolar bugün 1,03’ü aşarak 12 Ağustos sonrası en yüksek seviyeye çıktı. Parite, geçen hafta gerçekleşen FOMC toplantısının ardından 0,9750 seviyesine kadar gerilemişti. Bu hafta ABD enflasyonun beklentilerden daha düşük gelmesi faiz etkisinin kendini göstermeye başladığını ve Fed’in de daha yavaş oranlarda sürece devam edeceği beklentisini güçlendirdi.

Dolar endeksinde kayıp artıyor

FOMC sonrası 113 seviyesine çıkan dolar göstergesi, bu hafta enflasyon sonrası gelen satışlarla 106,80’e gerileyerek son üç ayın en düşük seviyesine indi.

Sterlin, Eylül krizini atlattı

Eylül’de başkanlık koltuğuna geçen Truss’ın açıkladığı ekonomi paketi sterlin varlıklarda sert düşüşe neden olmuştu. Sterlin/dolar 1,03’e kadar inerek rekor düşük seviyeyi görmüştü. Truss’un istifası, Merkez Bankasının önlemleri ve paketten vazgeçilmesi ile bir miktar toparlanma gösteren sterlin, dolar karşısında 1,13 seviyesine çıktı.

Geçen hafta dolardaki yükselişle 1,11’e gerileyen parite, bu hafta tam tersi fiyatlama ile 1,18’i test ederek 29 Ağustos sonrası kayıplarını sildi.

Japon yeni 2 ayın en yüksek seviyesinde

Dolar karşısında 32 yılın en düşük seviyesine gerileyen Japon yeni, Merkez Bankasının döviz müdahalesine rağmen istenen toparlanmayı gösterememişti. Ancak bu hafta dolardaki sert kayıpla dolar/yen 139 seviyesi altını görerek 1 Eylül sonrası en düşük seviyeye indi.

Yazar: Necdet Erginsoy

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir